L’advocat de La Manada no descarta presentar un recurs en el Constitucional

El portaveu de Vox d’Andalusia qüestiona la sentència i la direcció del partit es desmarca de les seues declaracions.

VÍDEO | L’advocat de La Manada no descarta presentar un recurs en el Constitucional

L’advocat dels membres de La Manada, Agustín Martínez Becerra, ha explicat aquest dissabte que no descarta presentar un recurs en el Tribunal Constitucional contra la sentència del Tribunal Suprem. El lletrat ha dit que “seran prudents” i que primer llegiran la sentència per a comprovar quins són els arguments al·legats pel Tribunal Suprem abans de decidir si presenten un recurs.

Per al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la sentència del Suprem reconeix uns fets i genera seguretat jurídica. 

La societat i tota la classe política s’han felicitat perquè el Suprem deixe clar que la jove agredida durant els Sanfermines de 2016 va patir una violació. Tots excepte el portaveu de Vox a Andalusia, l’exjutge suspés de funcions, Francisco Serrano, que ha assegurat en les xarxes socials que la sentència està carregada de condicionants polítics i mediàtics i diu que està basada en una apreciació.  La direcció del partit s'ha desmarcat d'aquestes declaracions.

Els cinc membres de La Manada han passat la primera nit en presó després que ahir el Tribunal Suprem va revocar per unanimitat la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra i va augmentar a quinze anys de presó les condemnes per als cinc acusats per un delicte de violació. Els cinc condemnats passaran uns dies a la presó Sevilla I, on van ingressar ahir després que els traslladaren des de la Prefectura Superior de Policia de la capital andalusa, ja que aquest centre penitenciari està concebut únicament per a persones que han de complir condemnes breus.

Antonio Jesús Cabezuelo i Antonio Manuel Guerrero van ser derivats a un mòdul d'interns membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i els altres tres, José Ángel Prenda, Ángel Boza i Jesús Escudero, a zones convencionals de la presó.

Fonts d'Institucions Penitenciàries han explicat a l'agència de notícies Efe que s’estudien diferents opcions on fer-los complir la pena definitiva, atés que per arrelament, podrien triar el lloc on estaran internats i acabar a la presó Sevilla II de Morón de la Frontera o a la Presó Provincial de Huelva.

També et pot interessar

stats