L’adolescent palestina Ahed Tamimi visita València

L’activista explicarà la situació que pateix diàriament la població palestina als territoris ocupats per Israel.

Ahed Tamimi
Ahed Tamimi / Reuters

El moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) de solidaritat amb Palestina del País Valencià i Unadikum International Brigades, celebren aquesta vesprada un acte a València amb la presència de l’activista de 17 anys Ahed Tamimi, que s’ha convertit en símbol de la resistència de la població palestina a l’ocupació israeliana. L’acte tindrà lloc al Teatre Micalet de València des de les 18 hores i constarà d’albades de benvinguda, actuacions musicals i un sopar, tot i que el plat fort és la xarrada de Tamimi, que arriba a València acompanyada de la seua família. Tamimi parlarà de la vida dels palestins i palestines als territoris ocupats per Israel.

L’adolescent s’ha convertit durant l’últim any en la icona de la resistència palestina després de ser empresonada per haver pegat un puntelló i una galtada a un soldat israelià que patrullava al seu poble, Nabi Salih, ocupat des de fa més de 50 anys. En un vídeo que es va fer viral en internet, gravat el 15 de desembre durant uns disturbis en els quals un dels seus cosins, de 14 anys, va rebre un tret de bala de goma en el rostre, Ahed s’enfronta als soldats israelians al pati de sa casa, al costat de sa mare Nariman i la seua cosina Nour. Tamimi i sa mare, que van passar vora huit mesos en presó per aquests fets, van ser alliberades el passat mes de juliol.

Segons BDS, el cas de Tamimi posa en relleu la situació dels palestins menors d’edat empresonats a Israel. El passat mes de març, diverses ONG van denunciar que Israel havia detingut vora 280 menors palestins des de principis de 2018. A més, també en el mes de març la Societat de Presoners Palestins (PPS, per les seues sigles en anglés) va informar que uns 350 menors palestins estan detinguts a les presons israelianes.

El conflicte entre Israel i Palestina s’ha convertit en el segon més llarg del món, després del de Colòmbia, en via de solució. Alhora, també és un dels més desconeguts per a la majoria de la població occidental. En Cròniques des de Cisjordània, el contingut especial del web d’À Punt Mèdia sobre aquest conflicte, presentem històries independents i úniques de la vida de palestines i palestins que viuen i treballen cada dia a Cisjordània.

També et pot interessar

stats