L'administrativa de l'EMT que revisa les factures no va veure les del frau

L'exsecretari i exadvocat de l'empresa pública Salvador Martínez Tarín s'ha negat a declarar.

Un autobús de l'EMT
Un autobús de l'EMT / Europa Press.

Aquest dimecres s'ha reunit de nou la comissió que investiga el frau de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports de València, l'EMT. Hui ha sigut el torn dels testimonis de dues administratives de l'empresa pública i també ho era el de l'exadvocat de l'empresa, Salvador Martínez Tarín, que s'ha negat a declarar.

Una de les administratives ha declarat que per ella han de passar totes les factures de l'EMT abans de realitzar cap transferència i que la treballadora acomiadada pel frau, l'excap d'administració, havia d'haver-li passat les factures perquè s'aprovaren, però no li va comunicar res.

La regidora de Compromís a l'Ajuntament de València Pilar Soriano ha assegurat que, amb aquestes compareixences, "s'ha tancat el cercle per a entendre tots els procediments que es va saltar la directora d'administració i que van possibilitar el frau contra l'EMT". Per la seua part, el PP ha assenyalat que "cada vegada queda més clar que no han fallat els protocols, sinó que no n’hi havia".

Martínez Tarín decideix no declarar

El que no ha acudit a declarar és l'exsecretari i exadvocat de l'empresa, Salvador Martínez Tarín. Com que ja no és treballador de l'EMT, no té cap obligació de comparéixer, una decisió contra la qual han carregat PP i Cs en el consistori. Per als populars, la compareixença de Martínez Tarín era "molt necessària" mentre que Ciutadans sosté que és un "vergonya" que no hi haja anat.

L'advocat va deixar el càrrec de secretari assessor de l'EMT el 20 de novembre, en plena polèmica per la vinculació del seu bufet amb el despatx Abastos Abogados, relacionat amb el cunyat de l'alcalde de València, Joan Ribó, i dos mesos després de conéixer-se el frau en l'empresa pública.

També et pot interessar

stats