L'administració addueix conseqüències mediambientals per a no tancar la depuradora de Pinedo

El TSJCV obliga a la clausura de la infraestructura, mentre que el veïnat denuncia el silenci de les institucions.

La depuradora de Pinedo, en una imatge d'arxiu
La depuradora de Pinedo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) obliga al tancament de la depuradora de Pinedo, i aquest dijous expira el termini perquè l'administració justifique què està fent per a executar a la sentència.

Des de la Conselleria de Medi Ambient, s'ha remés al jutge en les últimes hores un informe on explica el pla d'inversions de més de 25 milions d'euros que ha previst per millorar el sosteniment de la infraestructura, i on detalla les conseqüències mediambientals que suposaria el tancament de la depuradora.

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Francesc Quesada, explica que el text inclou "quina és la problemàtica si es determina el tancament de Pinedo 3". Per la seua banda, el veïnat de la pedania, tal com van denunciar aquest dimecres en Les notícies de la nit, denuncia el silenci administratiu i exigeixen informació sobre els tràmits que s'estan seguint.

"La sentència és del 30 de juny del 2013, han passat quasi 1.000 dies i ningú diu res", va expressar Jaume Chornet, portaveu de l'associació dels veïns. Chornet ha emfatitzat que es tracta d'una qüestió que afecta tota la ciutat i no únicament 18 famílies: "Afecta la ciutat i la seua àrea metropolitana, estem parlant de més d'un milió de persones".

I precisament els veïns de Pinedo han denunciat la presència de milers de peixos morts en la séquia del costat de la depuradora. Asseguren que no és la primera vegada que passa i sospiten d'algun vessament contaminant. Tècnics de la Conselleria de Medi Ambient ja han elaborat un informe que nega que la depuradora tinga relació, i apunten a la falta d'oxigen de les aigües per l'evaporació que estan provocant les altes temperatures que estem patint.

També et pot interessar