L’adjudicació de les ajudes als habitatges afectats per l’incendi prioritzarà les residències habituals

Aquestes ajudes podran sol·licitar-se durant un mes una vegada declarada l’extinció del foc.

L’adjudicació de les ajudes als habitatges afectats per l’incendi prioritzarà les residències habituals
L’adjudicació de les ajudes als habitatges afectats per l’incendi prioritzarà les residències habituals

En l’adjudicació de les ajudes als afectats per l’incendi de Llutxent es prioritzaran les primeres residències, així ho ha explicat Juan Carlos Fulgencio, delegat del govern a la Comunitat Valenciana, qui, a més, ha explicat que els afectats podran demanar les compensacions una vegada que es done per extingit el foc. Aquestes sol·licituds es podran fer tant a la Generalitat com al govern central. Primer s’haurà de rebre tota la informació dels danys hi haguts i avaluar les quantitats que s’hi poden aportar, ja que primer cal determinar els habitatges que són primera o segona residència, com està fent l’Ajuntament de Gandia, i es donarà prioritat a la residència habitual.

A la zona de l’incendi hi ha danys estructurals a les carreteres i en les estructures locals de reg que s’han d’avaluar per a optar a les ajudes. El delegat del govern ha anunciat que es poden demanar ajudes per danys personals, per a pal·liar danys als habitatges i objectes personals, per a corporacions locals per les despeses d’emergència i per la prestació de béns. 

Fulgencio ha anunciat que si el volum total d’ajudes “no fora excessiu”, possiblement “es podria valorar” si entren en les ajudes les segones residències. A més, ha dit que l’Ajuntament de Gandia ha obert aquest matí una oficina per a atendre els damnificats i ha destacat la tasca que ha desenvolupat l’alcaldessa, Diana Morant, amb motiu de l’incendi.

El delegat del govern ha lamentat el dany ambiental causat així com el ocasionat en els béns materials, i ha agraït el comportament dels alcaldes dels municipis afectats per la seua tasca de “fer entendre” als veïnats una mesura com el desallotjament que, s’ha demostrat, era necessària. També ha destacat la coordinació de totes les administracions en aquest incendi i el seu “alt grau d’eficiència i efectivitat”, que deriva de la proximitat dels qui han hagut de prendre les decisions.

També ha agraït el treball de tot el personal d’extinció, especialment a la Unitat Militar d’Emergència (UME) i al tinent coronel Moreno, que ha dirigit “a peu d’obra” un treball “impecable”, i al Ministeri d’Agricultura, que ha aportat dotze mitjans aeris sense els quals “hauria sigut impossible entendre els temps de resposta”.

També et pot interessar

stats