L'acusat de violar i matar Vanessa afirma que va agafar-la del coll "per a intentar defensar-se"

Rubén Maño diu al jurat que no va tindre relacions sexuals amb ella, la va matar accidentalment i va "entrar en pànic".

Aquest dimarts a les portes de la seu judicial hi ha hagut una manifestació en rebuig de l'assassinat i per exigir justícia per a Vanessa

A la Ciutat de la Justícia de València ha declarat aquest dimarts davant d'un jurat popular Rubén Maño, l'únic acusat per suposadament violar, matar i llançar a un avenc de 30 metres Vanessa Ferrer, una menor de quinze anys de Xella (Canal de Navarrés), el 26 d'octubre de 2016. Maño, que només ha contestat a preguntes del seu advocat, ha explicat que va estar tot el dia dels fets consumint cocaïna amb amics i que la mort va ser, segons la seua versió, en agafar-la del coll per darrere en tractar de defensar-se perquè ella va intentar agredir-lo.

L'acusat, que tenia 21 anys en el moment del crim, fa quatre que està a la presó provisional i s'enfronta a la presó permanent revisable. Els fets pels quals l'acusen són convocar de manera enganyosa Vanessa al seu domicili fent-li creure que hi havia més gent i, una vegada allí, la va agredir sexualment en dues ocasions. Segons la Fiscalia i l'acusació popular, amb motiu d'aquesta agressió va decidir matar-la i la va asfixiar per darrere. Una vegada morta, va portar el cos a un avenc pròxim a la població i va llançar-lo amb la intenció que no el localitzaren.

L'assassí confés ha mostrat penediment per estrangular Vanessa i tirar-la per un avenc de 30 metres, a l'octubre de 2016 i ha demanat perdó. Per a imposar-li la pena màxima contemplada en el Codi Penal, és clau establir si va violar o no Vanessa Ferrer. L'acusat ho ha negat amb la seua versió dels fets: "Al cap de poc d'estar amb Vanessa, li vaig dir que havia conegut una xica que m'agradava, i ella es va posar histèrica, enfadada, i va intentar agredir-me. L'única cosa que recorde és agafar-la del coll amb força per darrere perquè deixara de cridar i, quan vaig veure que no em contestava, la vaig soltar i ja no respirava. Vaig intentar reanimar-la i, en veure que no es despertava, vaig perdre el control, vaig entrar en pànic i ja tot el que vaig fer després va ser per impulsos i per por", ha contestat mirant al jurat popular a preguntes del seu advocat.

Ha explicat que tot va ocórrer molt ràpidament, "no van passar ni 20 minuts", i nega que colpejara Vanessa. L'acusat justifica els colps que presentava el cadàver amb el fet que havia consumit drogues: assegura que estava "tan malament" per l'estat d'intoxicació que és possible que, quan portara el cos al cotxe, segons diu, "es podria haver pegat un colp quan la vaig arrossegar pel camí de terra i pedres i m'imagine que, en caure per on la vaig deixar caure, es va pegar molts colps també".

Maño: "Quan consumia, el trastorn se m'accentuava i tenia problemes d'agressivitat"

Segons la versió de l'acusat, tot aquell dia va estar pescant i a casa d'un amic consumint cocaïna, marihuana i alcohol. "Quan consumia, el trastorn se m'accentuava, i tenia problemes d'agressivitat", ha dit. En la declaració ha recordat, a més, que va estar al centre de salut mental de Xàtiva i que ha tingut moltes baralles amb gent del poble quan consumia. També, segons la seua versió, ha dit que mantenia una relació d'amistat amb Vanessa, que es creuaven whatsapps habitualment i que no era la primera vegada que quedava tot sol amb ella.

La defensa de Maño ha manifestat que és un homicidi imprudent i sol·licita una condemna de quatre anys perquè argumenten que va actuar sota l'efecte de les drogues i que l'acusat no va ser conscient de la força que estava exercint sobre la xica pel consum dels estupefaents. A més, nega la violació.

L'anàlisi del cabell va donar negatiu en drogues

En canvi l'advocat de la família, Juan Molpeceres, està convençut que es demostrarà la culpabilitat de l'acusat i que, per tant, el condemnaran per assassinat. "Violar i matar una persona i tirar-la per un barranc no és en absolut una malaptesa, sinó una decisió conscient que va prendre l'acusat, i va actuar en conseqüència". L'advocat ha explicat davant dels mitjans que l'única analítica a l'acusat és una que es fa temps després en una anàlisi de cabell que "dona negatiu en totes aquestes substàncies".

A més, considera que Rubén no ha col·laborat en cap moment perquè "va ocultar a la Guàrdia Civil que la nit anterior ell havia estat amb Vanessa" i la versió que va donar dels fets "va ser la que més li va convindre i no coincideix en absolut amb la investigació que va dur a terme la Guàrdia Civil". A més, Juan Molpeceres ha afegit que l'element essencial de la col·laboració hauria sigut "que comunicara a la Guàrdia Civil on estava el cos, i això no ho va fer en cap moment".

Manifestació de rebuig

Aquest dimarts a les portes de la seu judicial hi ha hagut una manifestació en rebuig de l'assassinat i per exigir justícia per a Vanessa. Encara que la convocatòria de la protesta era per a hui, la família i els amics de la víctima s'hi van congregar dilluns en rebuig pel crim i van reclamar que s'aplique la condemna permanent revisable, encara que no hi ha "res" que compense la mort de Vanessa, va dir la seua germana Alba.

També et pot interessar

stats