L’acusat de la mort de Diana Quer va demanar complicitat als seus familiars

Declaren en el juí diverses dones que l’acusat va convidar a pujar al seu cotxe.

Foto de portada: L'exdona d'El Chicle, a la dreta, amb la seua germana i el seu excunyat arriba al jutjat de Santiago de Compostel·la
13 de novembre 2019 - 18:11

L’acusat de la mort de la jove Diana Quer, José Enrique Abuín, El Chicle, va demanar als seus familiars, hores després del crim, que digueren a la Guàrdia Civil que la nit de l’assassinat havia eixit amb la seua dona. Així ho han manifestat diferents parents, que han declarat com a testimonis en la sessió del judici d’aquest dimarts a l’Audiència Provincial de la Corunya.

L’exdona del processat, la germana d’aquesta i el seu excunyat han reconegut que van mentir als agents quan els van interrogar. Així mateix, els tres han admés que no van sospitar d’El Chicle perquè no el veien capaç de cometre el crim. Es fan oferir a contribuir a la coartada perquè, pels seus antecedents policials, podria resultar sospitós de la desaparició de Diana Quer.

L’exdona de l’acusat ha afirmat que no va parlar amb ell del cas de Diana Quer, perquè no s’imaginava que hi estaria implicat. No obstant això, quan els seus sogres li van comunicar que la televisió estava a sa casa, l’exdona va decidir contar la veritat. 

La germana de l'acusat, que també estava citada, s'ha acollit al seu dret de no declarar per ser familiar directe. 

Observava xiques joves i els tirava floretes

 

D’altra banda, un amic de José Enrique Abuín ha reconegut en el judici que acompanyava l’acusat als voltants dels instituts per a veure a xiques, a les quals tirava floretes insistentment. L’amic ha descrit el perfil de les dones per qui se sentia atret El Chicle, que també observava quan acudien a locals d’oci. 

El mateix testimoni ha assenyalat que El Chicle és "molt mentider" i que quan parlaven del cas de Diana Quer deia que "no la trobarien més", que se’n devia haver anat a l'estranger. 

Aquest testimoni va acompanyar el processat mesos abans de la desaparició de Diana, a l'hivern del 2015-2016, segons ha dit, a la nau de rostits de Rianxo, on a l’agost del 2016 el suposat assassí va llançar el cos de la jove a un pou, on va estar fins que el van trobar. La tapa era molt pesant, ha afegit el testimoni. Tant, que l’amic d’El Chicle ha considerat que són necessàries dues persones per a alçar-la.

Declaren les dues germanes que no van pujar al cotxe

També han comparegut dues xiques, germanes, a les quals El Chicle va abordar dies abans de ser detingut. L'acusat anava amb el seu cotxe i va parar al costat de les joves per a oferir-los portar-les fins al bar on anaven, però les xiques no van voler muntar i El Chicle se’n va anar. Però quan estaven al bar, el van veure passar amb el cotxe fins a quatre vegades.

Un testimoni semblant ha aportat una altra dona que ha comparegut com a testimoni i a la qual l’acusat la va abordar a la primavera del 2017 perquè pujara al seu cotxe a passar-ho bé. “Vine, que ho passarem bé", li va dir, encara que no va arribar a agafar-la perquè va passar una furgoneta. Aquesta dona ha assenyalat que quan va veure l’acusat per televisió de seguida va saber que era ell.

També et pot interessar

stats