L’Acadèmia Valenciana de la Llengua considera À Punt “fonamental” per a impulsar el valencià

El president de la institució defensa que tots els esforços són “pocs” per a promocionar la llengua

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, en una imatge d'arxiu
El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, en una imatge d'arxiu / Les Corts

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramón Ferrer, ha manifestat que tots els esforços “són pocs” per a promocionar el valencià, una llengua que és “minoritària” en l’ús i que està “minoritzada”. Ferrer ha presentat aquest dimarts en les Corts la memòria de 2018 de l’AVL, i ha destacat que com a novetat és la primera vegada que els acadèmics voten acadèmics en la renovació dels membres de l’Acadèmia, la qual cosa suposa “un gir copernicà” i possibilita fer un equip a partir de les necessitats de tindre un gramàtic o un sociòleg, ha explicat.

El president de l’AVL ha assenyalat que cal tindre consciència que el valencià és “una llengua minoritària que està minoritzada” i per això cal promocionar-la, i ha lamentat que es facen plans d’igualtat per a altres llengües que ja estan implantades. I sobre la funció d’À Punt, Ferrer l’ha qualificada de “fonamental” ja que “els d’Oriola no s’assabenten que existeix Morella” i només un mitjà com una televisió pública pot fomentar l’ús del valencià, i “ho està fent”, ha assenyalat.

El Diccionari Normatiu de l’AVL registra 33 milions d’entrades i ací no sols apareix la definició de les paraules sinó també la veu per a donar a conéixer la pronunciació, ha indicat Ferrer, segons fonts de l’organització de l’acte de presentació.

També et pot interessar

stats