L'abonament social elèctric podrà continuar sol·licitar-se en 2019

Aquestes ajudes preveuen descomptes del 25% al 40% en la factura de la llum.

L\'abonament social elèctric podrà continuar sol·licitar-se en 2019
L'abonament social elèctric podrà continuar sol·licitar-se en 2019

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha recordat aquest diumenge que l'abonament social elèctric, que preveu descomptes en la factura de la llum, es pot tramitar una vegada comence 2019 i que si es compleixen els criteris, el ciutadà es pot beneficiar amb rebaixes del 25% al 40% en la factura de la llum.

El termini anterior per a la renovació o sol·licitud de l'abonament social elèctric s'acabava el 31 de desembre, però el govern espanyol va decidir prorrogar-lo. Segons les últimes dades disponibles, dels més d'un milió d'abonaments socials elèctrics tramitats, 544.570 corresponien a consumidors en situació de vulnerabilitat, 494.372 a consumidors en situació de vulnerabilitat severa i 2.670 a persones en risc d'exclusió social.

El ministeri també insisteix que el reial decret aprovat per a regular el nou abonament social prohibeix el tall de subministrament en els habitatges acollits a aquest benefici i on visca almenys un menor de 16 anys, una persona amb discapacitat igual o superior al 33% o una persona en situació de dependència en grau II i III.

stats