L'abocador d'Elda arriba a Europa

El Grup Municipal d'Esquerra Unida ha viatjat a Brussel·les per demanar al Parlament Europeu el tancament definitiu de l'abocador de Las Cañadas.

El regidor d'Esquerra Unida a Elda (el Vinalopó Mitjà) Iñaki Pérez demana en una Comissió de Peticions del Parlament Europeu a Brussel·les que l'abocador de Las Cañadas tanque definitivament perquè, segons afirmen, és una instal·lació que no té l'autorització ambiental integrada i atempta contra el medi ambient i la salut dels veïns.

Per la seua part, la direcció de l'empresa Limpiezas Mediterráneo, que gestiona l'abocador, desmenteix les informacions de la formació política. Assegura que el Centre Integral de Residus de Las Cañadas està sense activitat des de l'any 2012 i que té judicialment concedides totes les llicències necessàries tant per a l'activitat d'abocador com per a la planta de tractament de residus. Segons els responsables, es troben a l'espera de l'Autorització Ambiental Integrada, que està en tràmit.

En aquests moments la planta ocupa una superfície de 357.000 m². Va iniciar l'activitat el 1989 per un acord del ple d'Elda, encara que les obres de les noves instal·lacions acabaren el 2009. Limpiezas Mediterráneo té instal·lat un camp de biogàs per a l'aprofitament energètic i el projecte compta amb una sentència del TSJ, de juny del 2006, que va atorgar a la mercantil llicència d'obra i activitat per a l'abocador i la planta de tractament.

Segons EU a Elda, la planta continua rebent residus perillosos per a la població, però l'empresa nega els fets i reitera que la planta no té cap activitat més enllà de les tasques de manteniment de les instal·lacions.

Per part de la Conselleria de Medi Ambient, el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental confirma que des de l'any 2013 l'empresa només manté una activitat de manteniment postclausura de les instal·lacions i l'extracció periòdica de lixiviats de l'abocador, com mana la directiva europea per a este tipus d'empreses.

També et pot interessar

stats