L'abat de Montserrat condemna els abusos sexuals a la seua comunitat

Les víctimes s'han manifestat hui per a exigir la seua dimissió.

EFE
EFE / Susanna Sáez

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó pels casos d'abusos sexuals i s'ha compromés a "aclarir" els fets en el seu discurs dominical a la basílica, on víctimes de pederàstia s'han manifestat per a exigir la seua dimissió.

Almenys tres homes han denunciat en els últims dies haver sigut agredits sexualment quan eren adolescents pel monjo Andreu Soler, que va morir l'any 2008. L'abat ha dit hui que "els meus germans de comunitat i jo mateix demanem humilment perdó a les víctimes, ens solidaritzem amb el seu dolor i els oferim el suport".

"Reiterem una vegada més la nostra condemna rotunda a qualsevol mena d'abús realitzat a menors i expressem la nostra voluntat de transparència total", ha remarcat l'abat, que ha recordat que s'ha creat una comissió externa per a investigar les denúncies d'abusos sexuals a Montserrat.

Les víctimes demanen la dimissió de l'abat

Les mesures impulsades per l'abat per a aclarir els casos d'abusos sexuals no satisfan els denunciants. Miquel Hurtado, el primer a acusar públicament el monjo Andreu Soler, s'ha manifestat hui a Montserrat al costat de Pete Saunders, antic membre de la comissió antipederàstia organitzada pel papa Francesc.

Amb una pancarta que portava el lema "Abat encobridor, no pot ser pastor", Hurtado ha exigit la dimissió a Josep Maria Soler i ha escomés contra la comissió d'investigació que aquest ha impulsat, ja que no la considera suficientment independent.

També et pot interessar

stats