“Kit de vacuna i futbol”: 120 persones es vacunen contra la Covid-19 al Mestalla

Aquesta prova pilot de la Conselleria de Sanitat ha servit per convéncer persones que encara no s’havien vacunat

“Kit de vacuna i futbol”: 120 persones es vacunen contra la Covid-19 al Mestalla / À Punt NTC

L'estadi de Mestalla del València ha acollit aquest diumenge la segona prova pilot de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia organitzada per la Conselleria de Sanitat. Amb motiu del partit de futbol entre el València i el Reial Madrid, s’ha ubicat una unitat mòbil sanitària, a la qual han acudit 120 persones, entre aficionats i estudiants, per a rebre aquest "kit de vacuna i futbol", segons ho han qualificat els que han participat.

Molts joves s’han assabentat a través de les xarxes socials i han aprofitat l’oportunitat “per a no esperar més”, segons ha dit Carlos Polo, un estudiant gallec de 25 anys que cursa un màster a València i que va rebre la primera dosi de Pfizer a Vigo.

Aquesta iniciativa pilot de la Conselleria de Sanitat, que va començar aquest dissabte en els voltants de l'estadi Martínez Valero abans del partit Elx-Llevant, ha sorgit per la necessitat d'implementar la vacunació en alguns grups d'edat, com en les franges compreses entre els 25 i els 40 anys, que "tenen encara unes taxes més baixes del que és desitjable", segons ha assegurat el gerent del departament de salut Clínic - Malva-rosa, Álvaro Bonet.

D'aquesta manera, ha continuat, s'empra la tècnica "oportunista", que en processos de vacunació és "molt habitual", i que consisteix a administrar la dosi aprofitant la presència multitudinària de persones. Aquesta experiència pilot podria ampliar-se també als estadis de bàsquet i grans esdeveniments esportius.

També et pot interessar

stats