Karol G esclata contra una revista per retocar una foto d'ella: "És una falta de respecte a totes les dones"

La popular cantant denuncia en les xarxes socials que la imatge de portada de GQ està editada a pesar que els va demanar no fer-ho

Imatge difosa per Instagram de Karol G i portada de l'edició mexicana de 'GQ'
Imatge difosa per Instagram de Karol G i portada de l'edició mexicana de 'GQ' / À Punt NTC

La indignació de la cantant Karol G per haver-li retocat el cos i la cara en la portada de l'edició mexicana de la revista GQ s'ha fet viral. La colombiana, defensora de cànons de bellesa natural, s'ha mostrat públicament molt enfadada amb el resultat de l'extens reportatge fotogràfic que protagonitza en el número de maig d'aquesta publicació, de tirada internacional, on se la mostra amb una imatge prou distinta de la que és habitual.

En un contundent missatge que s'ha estés com la pólvora en les xarxes socials, la intèrpret de Tusa denuncia que l'equip de GQ no ha respectat la seua decisió d'aparéixer sense edició digital, el que comunament anomenem photoshop. Una pràctica recurrent que posa en relleu la imposició social de cossos de dona estereotipats.

"No sé ni per on començar aquest missatge...", escriu en Instagram la també coneguda com La Bichota, que no ha tardat a carregar contra la manipulació de les fotos. "Hui s'ha fet pública la meua portada de la revista GQ, una portada amb una imatge que no em representa. La meua cara no és així, el meu cos no és així", continua la publicació, que acumula ja més de 5,1 milions de "m'agrada".

Karol G, de 32 anys, acompanya l'escrit d'una fotografia en què apareix la cara sense maquillar perquè es puguen apreciar millor els canvis que li han fet en el mitjà de comunicació, a pesar que ella mateixa els va demanar explícitament que no editaren les imatges. Una manera d'actuar que, més enllà d'ofendre-la, remarca, és una falta de respecte cap a "les dones que cada dia ens despertem buscant sentir-nos còmodes amb nosaltres mateixes a pesar dels estereotips de la societat", conclou.

L'estrela, la primera dona llatina a figurar en la llista Billboard com a número 1, revifa la polèmica els retocs estètics. Una controvèrsia que en el passat ja ha saltat al debat públic de la mà d'altres famoses. Per exemple, el cas que va protagonitzar l'actriu espanyola Imma Cuesta fa huit anys, quan va queixar-se per una portada que res tenia a veure amb la realitat a la revista dominical d'El Periódico de Cataluña. També la intèrpret Kate Winslet va demanar que ni la panxa ni les arrugues desaparegueren del cartell publicitari de la minisèrie de televisió Mare of Easttown.

També et pot interessar

stats