Els jutjats de violència de gènere de Vila-real, els segons més saturats d'Espanya

Té una càrrega de treball d'un 150,3%, que excedeix la seua capacitat

Seu judicial de Vila-real
Seu judicial de Vila-real / Google

El jutjat de violència de gènere de Vila-real (Plana Alta) és el segon d'aquesta especialitat en tota Espanya que suporta una major càrrega de treball que excedeix la seua capacitat, segons un informe que ha elaborat el govern. En concret, té una saturació d'un 150,3%, només per darrere dels jutjats de Palma (Balears), amb un 162,1%.

La informació s'extrau d'una resposta escrita registrada en el Congrés dels Diputats, després d'una pregunta formulada per la diputada Engracia Rivera, de Sumar, on qüestionava si la distribució desigual dels jutjats exclusius de violència sobre la dona comporta una desigualtat en l'atenció integral de la víctima.

En la resposta, l'executiu reconeix que un total de set jutjats de violència sobre la dona presentaven el 2022 índexs de saturació (càrrega de treball). Dels 77 mòduls comptabilitzats, vint també estan saturats fins a un 30% de la capacitat.

Així, els cinquanta jutjats de violència de gènere sobre la dona restants no van arribar a omplir el mòdul, segons ha indicat el Ministeri de Justícia, amb dades referenciades a 31 de desembre del 2022. Els jutjats més saturats van ser els de les Balears, Castelló, Almeria, Màlaga, Madrid, Múrcia i Còrdova.

En l'escrit, el govern recorda que s'han creat i s'han constituït un total de 121 jutjats de violència sobre la dona exclusius i se'n disposa de 328 compatibles en la resta dels partits judicials, des que va entrar en vigor la llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. Segons indica, en compliment d'aquest mandat legal, continua amb la implantació gradual dels jutjats de violència sobre la dona, al costat de la compatibilització.

També et pot interessar

stats