Els jutjats valencians han rebaixat 153 condemnes i han excarcerat 13 agressors sexuals

L’audiència de Castelló i la de València són les quartes amb més excarceracions

Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana / Tripadvisor

A la Comunitat Valenciana s’han rebaixat 153 condemnes per agressió sexual des que va entrar en vigor la llei Orgànica 10/2022 —coneguda com llei del “només sí és sí”— i s’ha excarcerat 13 agressors sexuals perquè, amb la rebaixa, ja havien complert la totalitat de la pena. Així es desprén de les dades facilitades aquest dilluns pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), amb data d’1 de setembre.

Per jutjats, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha revisat 23 penes i ha decretat 10 reduccions però cap excarceració. L’Audiència Provincial de Castelló n’ha revisat 55 i n’ha rebaixat 31, 5 de les quals han conduït a l’excarceració dels agressors. L’Audiència Provincial de València és la que més n’ha revisat (198) i la que més n’ha rebaixat (57), i empata amb la de Castelló pel que fa a excarceracions (5). Finalment, l’informe del CGPJ no dona les dades exactes de les condemnes revisades a l’Audiència Provincial d’Alacant, però sí que informa que s’hi han produït 55 rebaixes i 3 excarceracions. 

Aquestes xifres situen a les audiències de Castelló i València com les quartes amb més excarceracions d’Espanya, per darrere de les de Madrid (19), Cadis (8) i Biscaia (6). Així mateix, les audiències de València i Alacant són la tercera i quarta pel que fa al nombre de condemnes reduïdes, amb 57 i 55 respectivament, només per darrere de Madrid (130) i Barcelona (66). En total a Espanya s’han reduït 1.205 condemnes, i aquestes reduccions han conduït a l’excarceració de 121 agressors sexuals. 

També et pot interessar

stats