El jutjat retorna el material confiscat als periodistes d’Europa Press i ‘Diario de Mallorca’

Els professionals han presentat una querella per presumpta prevaricació i consideren que s’ha vulnerat el secret professional.

Concentració en suport dels periodistes
Concentració en suport dels periodistes / Isaac Buj (Europa Press)

El jutjat d’instrucció número 12 de Palma ha citat, aquest divendres a les 10:00 hores, els dos periodistes d’Europa Press i Diario de Mallorca per a lliurar-los el material confiscat en relació amb la investigació del cas Cursach. D’aquesta manera, el jutjat respon a l’escrit presentat pels professionals de la informació, amb el qual sol·licitaven que se’ls citara formalment per a la devolució de dos telèfons mòbils, dos ordinadors corporatius i documentació en paper.

Els mitjans de comunicació afectats també demanaven que se’ls informara per escrit on han estat els dispositius, les persones que han tingut accés i sobre qualsevol “inspecció, registre, còpia o manipulació”. Així mateix, reclamaven que en cas que s’hagen extret, copiat o examinat dades, se’ls informe per escrit quines dades han sigut i en quin lloc s’han emmagatzemat.

Europa Press i Diari de Mallorca, amb els dos periodistes afectats, han presentat una querella en el Tribunal Superior de Justícia de Balears contra el jutge Miquel Florit per presumpta prevaricació, per ordenar la confiscació del material, en el marc d’una investigació relacionada amb el cas Cursach, amb l’objectiu de determinar l’origen d’una informació periodística.

En la querella argumentaven que la resolució de Florit constitueix “un atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia” i que s’ha produït una vulneració del secret professional del periodista.

També et pot interessar

stats