El jutjat ratifica la presó per a l'acusat de matar la seua parella a Borriol

L'acusat queda investigat en una causa oberta pels delictes d'assassinat i maltractament habitual.

En la detenció va intervindre a Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol
En la detenció va intervindre a Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol / Guàrdia Civil

El jutjat de violència sobre la dona número 1 de Castelló ha ratificat aquest dimarts la presó provisional comunicada i sense fiança dictada divendres passat pel jutjat de guàrdia de Madrid per a l'home detingut a l'Argentina per la mort de la seua parella el passat mes de setembre a Borriol.

L'acusat queda investigat en una causa oberta pels delictes d'assassinat i maltractament habitual, segons han assenyalat fonts del Tribual Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

L'home ha declarat per videoconferència davant el jutjat des de Madrid després d'haver arribat a la capital d'Espanya divendres després de ser extradit. 

Després de la declaració, la titular del jutjat de violència sobre la dona de Castelló ha ratificat la mesura de presó provisional que ja va adoptar el passat 26 de novembre.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 9 de gener la extradició del sospitós de la mort de la seua parella, que va ser trobada sense vida el 7 de setembre de 2018 al seu domicili de Borriol i l'autòpsia va confirmar que la mort va ser violenta.

L'arrestat estava investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, encara que les diligències que s'han practicat han canviat aquesta tipologia delictiva per la d'assassinat i maltractament habitual.

L'home, que es presentava com un legionari i no ho era, va fugir a l'Argentina després de presumptament matar Eva, de 35 anys i que era la seua parella. En aquest país va ser arrestat després de dictar una orde internacional de detenció.

El detingut té antecedents per violència masclista, encara que en el cas d'Eva no hi havia denúncies prèvies, segons ha informat la delegació del govern espanyol. 

També et pot interessar