El jutjat envia a un centre de menors tres dels investigats per les presumptes agressions a Castelló

La policia ha detingut huit persones, de les quals una ha quedat en llibertat sense càrrecs.

El jutjat envia a un centre de menors tres dels investigats per les presumptes agressions a Castelló
El jutjat envia a un centre de menors tres dels investigats per les presumptes agressions a Castelló

El jutjat número 1 de Castelló ha acordat l'internament de tres menors detinguts per delictes contra la llibertat sexual d'una altra menor en règim tancat. Els detinguts estaran en centres diferents durant un màxim de sis mesos. El jutge de guàrdia ha acordat, així, la petició de mesures cautelars formulada per la fiscalia, que és la institució competent en la instrucció dels procediments oberts a l'empara de la llei de responsabilitat penal del menor.

Així mateix, ha deixat en llibertat els altres tres menors que han declarat al llarg d'aquest divendres de vesprada per les tres agressions sexuals a dues menors a la ciutat.

Prèviament, el magistrat ha decretat també, d'acord amb el criteri del ministeri públic, la llibertat provisional d'un adult detingut en el marc del mateix atestat policial. El jutge li ha imposat com a mesura cautelar l'obligació de comparéixer una vegada al mes al jutjat.

Una de les víctimes és una menor de 14 anys, que hauria patit dues agressions sexuals per part del mateix grup, segons ha declarat ella mateixa a la fiscalia. La primera, fa unes setmanes. La segona, aquesta setmana, durant les Festes de la Magdalena.

Huit detinguts

La Policia Nacional ha detingut huit persones per la presumpta implicació en dues agressions sexuals a una mateixa jove en les festes de la Magdalena de Castelló, segons han informat fonts pròximes a la investigació. Sis són menors, i els altres dos, adults. Els agents investiguen el grau de participació de cada un d'ells en les dues agressions que se'ls atribueixen.

A aquestes dues agressions s'afegix una tercera denúncia d'una jove presumptament agredida sexualment per l'exparella. A hores d'ara, la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana no ha confirmat ni l'edat ni si hi ha cap detingut.

El veïnat de Castelló, representants de les festes de la Magdalena, l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, s'han concentrat aquest divendres a la porta de l'Ajuntament per a condemnar les agressions d'aquesta setmana.

Oltra demana més educació sexual i no revictimitzar les dones

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, s'ha referit a les presumptes agressions sexuals i ha afirmat que cal apostar per l'educació sexual "basada en la llibertat i la igualtat". "Tenim un problema perquè molts adolescents, a falta d'educació sexual, tenen una educació a través de la pornografia i les xarxes socials, i això s'ha de regular", ha afirmat.

Així mateix, Oltra ha apuntat que cal evitar la revictimització de les dones que denuncien agressions perquè no es produïsca "un juí contra elles en lloc de contra els agressors".

També et pot interessar

stats