El jutjat demana que declare la tripulació del vaixell irlandés en què va fugir Antonio Anglés

El presumpte autor del triple crim d’Alcàsser està en parador desconegut des de l’any 1993.

El cartell editat pel Ministeri de l'Interior en 1993 per a la cerca d'Anglés
El cartell editat pel Ministeri de l'Interior en 1993 per a la cerca d'Anglés / Arxiu

Un jutjat d’Alzira ha emés una comissió rogatòria internacional per a prendre declaració a la tripulació i al capità del City of Plymouth, el vaixell en el qual, el 1993, va fugir a Irlanda com a polissó Antonio Anglés, presumpte autor del triple crim d’Alcàsser. Anglés va aconseguir escapar-se del vaixell i des d’aleshores figura en parador desconegut.

La requisitòria de cerca i captura d’Antonio Anglés continua activa 27 anys després, per la qual cosa s’ha d’investigar qualsevol indici o pista que sorgisca. Així, la jutgessa va emetre al novembre una orde europea d’investigació perquè tant el Regne Unit com Escòcia practiquen aquestes diligències d’interrogatori als testimonis membres de la tripulació. Unes declaracions que ja s’estan practicant, segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Tot això, després que el jutjat d’Alzira rebera un informe de la policia espanyola en què arreplegava unes declaracions de la tripulació del vaixell en un programa de televisió, en el qual apuntaven a la jutgessa la necessitat de tornar a interrogar-los sobre la fugida del polissó Anglés.

La jutgessa d’Alzira ha dirigit la petició a les autoritats del Regne Unit perquè és el lloc en el qual resideix en l’actualitat Kenneth Farquharsib Stevens, el capità del vaixell. La policia irlandesa ja el va interrogar el 1993, encara que sense aconseguir aclarir res.

El capità assegura que Anglés va fugir del vaixell amb ajuda d’un mariner

En una entrevista en televisió el capità detalla que Anglés va escapar en una barca inflable, però després un avió francés va localitzar al polissó. Després d’un missatge de ràdio, el van pujar de nou a bord i el van tornar a ficar en la mateixa cabina, i hi van embarrotar finestres i porta amb fustes. “Era impossible que ell obrira la porta des de dins”, apunta el capità.

No obstant això, quan va arribar la policia el 24 de març de 1993 després d’atracar a Dublín, Anglés se n’havia anat. “Algú l’hagué de deixar eixir i va recol·locar les fustes. No pogués escapar d’aquella cabina sense ajuda”, indica el capità.

Antonio Anglés és el principal sospitós del segrest, violació i assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents d’Alcàsser els cossos de les quals van aparéixer en una fossa del paratge de La Romana el gener de 1993. Pel triple crim Miguel Ricart va ser condemnat a 170 anys de presó, encara que va eixir de presó el 2013 després de quedar en suspens la doctrina Parot.

També et pot interessar

stats