El jutjat cita com a investigada la treballadora de l’EMT acomiadada arran del frau de 4 milions

El magistrat demana a les autoritats de Hong Kong que li faciliten els titulars del banc on s’enviaven els diners a través de la falsa operació econòmica.

Flota de l'EMT a les cotxeres de València, en una imatge d'arxiu
Flota de l'EMT a les cotxeres de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat ha citat a declarar, en qualitat d'investigada, l'empleada de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València que va ser acomiadada després de descobrir-se un frau de 4 milions d'euros en aquesta entitat pública. L’extreballadora haurà de compareixer davant del jutjat el 12 de novembre.

A més, el magistrat, una vegada vist l'ofici policial, ha demanat que s'expedisca un comissió rogatòria a les autoritats judicials de Hong Kong amb l'objectiu d'esbrinar les dades d'identitat dels titulars i els autoritzats del banc on s'enviaven els diners a través de la falsa operació econòmica amb una empresa del país asiàtic.

A més, el jutge de València ha ordenat accions per a aclarir la procedència del domini i de l'adreça de correu electrònic que va utilitzar el presumpte estafador per a fer-se passar per un advocat d'una reconeguda consultora. Entre altres coses, ha demanat que es requerisca informació a la companyia i les autoritats dels Estats Units perquè faciliten el titular i la persona que va registrar el domini i el correu electrònic.

Sense evidències en l’informe de Telefónica

Segons va explicar la treballadora acomiadada als serveis jurídics de l'EMT, va mantindre diverses comunicacions, per telèfon i per correu electrònic, amb el presumpte estafador. D’altra banda, aquest dimecres es va conéixer un informe pericial de Telefónica sobre l'ordinador que utilitzava l'empleada, en el qual s'assenyala que no hi ha "trobat proves" que ella "haja sigut conscient del frau que s'estava duent a terme" durant les interaccions amb el presumpte estafador.

També et pot interessar