El jutjat de Castelló declara nuls els despatxaments de l'Hospital Provincial de 2016

La conselleria assegura que aquesta decisió pot suposar la destrucció de més de 100 llocs de treball.

Façana de l´Hospital Provincial de Castelló
Façana de l´Hospital Provincial de Castelló / Europa Press

L'Hospital Provincial de Castelló plantejarà un recurs contra la sentència que declarava nul i improcedent l'acord per les places dels treballadors del 25 d’octubre de 2016. La direcció hospitalària assegura que l’acord no preveia despatxaments, sinó la creació de noves places estructurals i l'amortització de les que es trobaven vacants i que no es podien cobrir per ser de caràcter funcionarial.

Amb la creació d’aquestes noves places, la direcció del centre assegura que complia amb l'ordre de 2014 del Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) que exigia regularitzar els 124 contractes en frau de llei. La direcció de l’hospital considera que la creació d'aquestes noves places és una aposta per l'estabilitat laboral i un esforç per resoldre irregularitat en contractació laboral que s’arrosseguen des de fa anys.

La Conselleria de Sanitat, per la seua part, ha assegurat que l'anul·lació d'aquest acord suposaria la destrucció de 109 llocs i la paralització de l'Oferta Pública d'Ocupació d'Infermeria a la qual s'han presentat prop de 1.300 persones.

El vicepresident i portaveu de la Diputació, Vicent Sales demana a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, que la sentència s’ aplique immediatament per considerar que l’acord ha suposat el desmantellament de l’hospital. Vicent Sales assegura que aquesta sentència és una oportunitat per a fer les coses d’una altra manera i reclama a la consellera que canvie la línia de gestió de l’hospital perquè torne a ser "un centre sanitari de referència per a tota la província".

També et pot interessar

stats