El jutjat anul·la les multes als patinets de l’empresa Lime a València

El magistrat considera que l’ordenança no regula l’activitat d’arrendament de patinets elèctrics.

Patinets de la companyia Lime, en una imatge d’arxiu
Patinets de la companyia Lime, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

La justícia ha anul·lat les 44 multes de 750 euros (33.000 euros en total) imposades per l’Ajuntament de València a l’empresa nord-americana Lime per introduir patinets elèctrics de lloguer a la ciutat.

En aquestes sancions, imposades la gran majoria el 23 de novembre de 2018, el consistori denunciava suposades infraccions de l’ordenança d’Ocupació del Domini Públic Municipal. No obstant això, el jutge considera que l’ordenança aplicable no regula l’activitat d’arrendament de patinets elèctrics i, en conseqüència, anul·la les sancions per falta de tipicitat.

El jutge ha exposat que Lime va iniciar una activitat d’arrendament de patinets a València a l’estiu de 2018 sense sol·licitar autorització per a l’ocupació del domini públic. A la fi de l’estiu, la Policia Local va requisar 44 d’aquests patinets i posteriorment va incoar un expedient sancionador per cadascun dels vehicles. Lime va abonar a l’octubre 5.092,50 euros per a poder retirar 83 patinets que es trobaven al depòsit municipal després d’haver sigut retirats per la policia.

El jutge considera que l’ordenança no regula l’activitat d’arrendament de patinets elèctrics ni la forma en la qual s’ha d’obtindre un títol habilitant per a poder desplegar aquesta activitat econòmica. En conseqüència, s’anul·len les sancions i es condemna l’ajuntament a abonar les costes processals.

També et pot interessar

stats