El jutjat amplia la investigació dels professors "zombis" de religió

El tribunal inclou en la investigació l'exdirector general de Centres i Personal Docent de la Conselleria d'Educació i el representant de l'Arquebisbat.

El jutjat d'instrucció número 16 de València ha obert diligències sobre la contractació de 22 professors de religió
El jutjat d'instrucció número 16 de València ha obert diligències sobre la contractació de 22 professors de religió / Europa Press

El jutjat d’instrucció número 16 de València investiga l’Arquebisbat de València i un exdirector general de la Conselleria d’Educació en la causa oberta per la contractació de professors de religió que no donaven classe. El jutjat ha obert diligències per a investigar la contractació de 22 professors de religió que cobraven diners públics i no impartien docència. A més dels 22 professors, el jutjat ha ampliat la investigació a altres dues persones: Rafael Cerdà, que exercia de president de la Comissió d’Educació de l’Arquebisbat de València, i Santiago Martí Alepuz, exdirector general de Centres i Personal Docent de la Conselleria d’Educació. Ja són 24 els querellats en esta causa que està oberta pels delictes de malversació, prevaricació i frau.

El jutjat ha obert les diligències per la querella presentada per la secció de delictes econòmics de la Fiscalia de València arran d’una denúncia que va presentar la diputada de Compromís Isaura Navarro. La diputada xifra en almenys 9 milions d’euros l’ús fraudulent de fons públics. En els pròxims dies declararan els testimonis i els investigats que han d’aclarir les presumptes irregularitats dels professors de religió que no acudien als centres escolars. La querella que ha presentat la Fiscalia arriba després que la Policia Nacional presentara un informe on assenyala 22 contractacions laborals irregulars.

L’informe policial apunta que els professors de religió exercien altres funcions a l’Arquebisbat de València, al bisbat d’Oriola-Alacant, al de Sogorb-Castelló i, fins i tot, a la Conselleria d’Educació. L’informe policial es va lliurar a la fiscalia en el marc de les diligències que es van obrir per la denúncia presentada per la diputada de Compromís, Isaura Navarro. Ara, el jutjat ha obert diligències i inicia la investigació amb 24 querellats.

També et pot interessar

stats