Les jutgesses són majoria en els tribunals de la Comunitat Valenciana

Hi ha 321 dones, enfront de 233 homes, amb una edat mitjana de 51 anys

La presidenta del TSJCV, Pilar de la Oliva
La presidenta del TSJCV, Pilar de la Oliva / TSJCV

A la Comunitat Valenciana hi ha en aquests moments més dones jutgesses i magistrades que homes treballant als tribunals. Concretament, de les 554 persones que treballen en l’administració de justícia, 321 són dones, enfront de 233 homes, amb una edat mitjana de 51 anys. És el que revela un informe publicat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que recull entre altres les dades de recursos humans de l’any 2020. 

Així, els òrgans judicials en els quals predominen les jutgesses o magistrades són l'Audiència Provincial, amb 55 dones, enfront de 48 homes; el jutjat contenciós administratiu, amb 10 dones, enfront de 7 homes; el Registre Civil Exclusiu Únic, amb 3 dones i 2 homes; el jutjat degà exclusiu, format només per 2 dones; i el jutjat mercantil, on hi ha 5 dones i només un home. En la resta, en canvi, hi ha més homes que dones, especialment en el jutjat de primera instància i instrucció, amb 72 jutges, enfront de 31 jutgesses.

Segons la memòria presentada, durant l’any 2020 es van demanar 8 llicències per part, 10 permisos de lactància i 3 de paternitat, a més de 19 permisos de conciliació familiar.

També et pot interessar

stats