La jutgessa de violència masclista rebutja investigar el cas d'ajuda al suïcidi

Considera que en el cas de Carrasco hi va haver petició "seriosa" de la malalta de voler morir.

Ángel Hernández va ajudar la seua esposa, María José Carrasco, que patia una greu malaltia, a suïcidar-se
Ángel Hernández va ajudar la seua esposa, María José Carrasco, que patia una greu malaltia, a suïcidar-se / Europa Press

La jutgessa de Violència sobre la Dona número 5 de Madrid ha rebutjat assumir la investigació dels fets ocorreguts el 3 d'abril quan Ángel Hernández va ajudar la seua esposa, María José Carrasco, que patia una greu malaltia, a suïcidar-se ingerint una substància. 

Així ho acorda la magistrada en un acte en el qual refusa la inhibició del jutjat d'instrucció 25 de Madrid respecte de l'assumpte. La jutgessa entén que "la sol·licitud expressada al seu marit de forma seriosa i inequívoca per part de l'esposa de posar fi a la seua vida" converteix aquest presumpte delicte en excepció respecte a les conductes recollides en la Llei integral de violència sobre la dona. 

Si no haguera existit aquesta sol·licitud expressa, seriosa i inequívoca de la dona al marit perquè l'ajudara a morir, "parlaríem del cas contrari", segons recull la resolució. A més, afig que, des d'una perspectiva criminològica, aquest auxili al suïcidi de la persona malalta greu que el sol·licita expressament "no és la manifestació de cap tipus de violència física, psíquica o limitació de la llibertat".

Per a la jutgessa, incloure aquest cas en l'àmbit de competència dels jutjats de violència sobre la dona "suposa una interpretació literal incompatible amb l'objecte i la finalitat d'aquests jutjats".

Una vegada que la causa li siga retornada al jutjat d'instrucció número 25 de Madrid, la titular d'aquest òrgan haurà de resoldre si finalment tramita l'assumpte o hi eleva una qüestió de competència davant l'Audiència Provincial madrilenya.

També et pot interessar

stats