La jutgessa suspen un desnonament a Mislata per raons "d'orde públic i seguretat"

Tensió per l'execució d'un desnonament a una família de cinc membres, tres dels quals són menors, on desenes de persones i membres de la PAH han acudit per a intentar paralitzar-lo

Moments de tensió a Mislata pel desnonament a una família / À Punt NTC

Tensió la que s'ha viscut aquest dimecres a Mislata (Horta Sud) per l'execució d'un desnonament a una família de cinc membres, tres dels quals menors. Es tracta d'una dona, les dos filles i dos netes. Desenes de persones i membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de València (PAH) han acudit per a intentar paralitzar-lo.

Aquest dimecres es complia el termini que els havia de fer fora de casa, però al voltant de les 14:00 hores la comissió judicial ha rebut la telefonada per part de la jutgessa que instrueix el cas donant l'orde de la suspensió del desnonament almenys hui per raons d'orde públic i seguretat. Es tracta d'una suspensió sense data i el procediment executori del desnonament continuaria en marxa.

Els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca celebren aquesta suspensió. Han sigut ells els intermediaris amb la Policia Nacional per tal que obriren la porta i atengueren la resolució final.

Durant el matí s'han viscut moments de moltíssima tensió entre els agents i el veïnat i membres de la PAH que volien impedir que es duguera a terme aquest desnonament.

Família vulnerable

La plataforma ha demanat que es pare el desnonament en considerar que s'ha actuat amb mala fe i que es tracta d'una família vulnerable sense cap altra alternativa per a viure.

Clemencia va perdre la vivenda, ja que no va poder fer front a la hipoteca que tenia amb Bankia, però es va acollir a la moratòria que li permetia quedar-s'hi durant períodes que es van anar ampliant i que vencien aquest dimecres.

Segons la plataforma antidesnonaments, per llei se li hauria d'aplicar la continuïtat fins al 2024 com està passant amb altres famílies. A més, denuncien que el banc va cedir la vivenda a un fons voltor que va iniciar un nou procediment per a fer fora de sa casa aquestes cinc dones. 

També et pot interessar

stats