La jutgessa rebutja arxivar la causa del 8M contra el delegat del govern central a Madrid

Manté la declaració de José Manuel Franco prevista per a demà.

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco
El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco / Europa Press.

La jutgessa Carmen Rodríguez-Medel, que investiga les manifestacions a Madrid pel 8M, ha rebutjat aquest dimarts arxivar la causa, com havien sol·licitat tant l'Advocacia de l'Estat com la Fiscalia, contra el delegat del govern espanyol, José Manuel Franco, per haver autoritzar les concentracions del Dia de la Dona.

La titular del jutjat, que manté la declaració de Franco prevista per a dimecres, ha desestimat les al·legacions de nul·litat de les actuacions, d'indefensió i la petició de paralització.

Se l'investiga per un delicte de prevaricació administrativa per haver autoritzat concentracions multitudinàries, entre altres, la marxa feminista del 8 de març, a pesar dels advertiments de risc de contagi per coronavirus. El ministeri públic argumenta, entre altres raons, que Franco no té competències en matèria sanitària ni de salut pública.

Fernando Simon: “No hem menyspreat mai cap risc”

En la roda de premsa diària per a actualitzar les dades de sinistralitat i contagis per la Covid-19 el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha tornat a defendre l’actuació del govern en aquella data. Assegura l'epidemiòleg que les decisions s’han pres “sempre valorant la informació epidemiològica disponible” i que “no s’ha menyspreat cap risc”.

“La nostra valoració després de verificar la informació és que [en aquell moment] no es podien haver pres les decisions que es prengueren en un altre moment” ha dit Simón en referència a les restriccions de la mobilitat que s’adoptaren posteriorment i que “Espanya va prendre amb més celeritat que altres països”. “Tots haguérem volgut evitar les defuncions, però les decisions s’han de prendre a partir d’una evidència mínimament sòlida”, ha contestat Simon a preguntes dels periodistes.

També et pot interessar

stats