La jutgessa permet l’emissió del segell de Correus que conmemora el centenari del PCE

Aquesta decisió arriba després que ella mateixa acordara l'11 de novembre suspendre'n cautelarment la venda per una denúncia d'Abogados Cristianos

Segell de Correus commemoratiu del centenari del Partit Comunista
Segell de Correus commemoratiu del centenari del Partit Comunista / Correus

Correus emetrà finalment el segell commemoratiu dels cent anys de la fundació del Partit Comunista d’Espanya després que la magistrada haja decidit deixar sense efecte la suspensió cautelar de l'emissió. Ara podrà posar-se a la venda la tirada de 135.000 exemplars que estava retirada.

En l’auto d’aquest divendres la jutgessa assegura que la resolució per la qual es va autoritzar l’emissió del segell va seguir "el procediment legalment establit", i que les raons polítiques adduïdes en la demanda no són raó suficient per a retirar-lo de circulació.

Aquesta decisió arriba després que ella mateixa acordara, el passat 11 de novembre, suspendre cautelarment la venda del segell, tal com li va sol·licitar l’associació Abogados Cristianos, que va considerar "intolerable" que les administracions públiques "promogueren una ideologia".

D’altra banda, el Partit Comunista aplaudeix la decisió de la magistrada. "El jutjat ha alçat la suspensió del segell commemoratiu del centenari del Partit Comunista i ha condemnat en costos els denominats Abogados Cristianos, que han actuat de manera temerària i polititzada", ha apuntat en Twitter el secretari general del PCE, Enrique Santiago.

Crítiques de PP, VOX i Ciutadans

El Partit Popular, Vox i Ciutadans van censurar la setmana passada la decisió de Correus d’emetre un segell commemoratiu del centenari del PCE. "És una vergonya. L'heu de retirar", va reclamar immediatament el senador del PP Rafael Hernando, que va advertir que "el comunisme, el nazisme i el feixisme són ideologies totalitàries condemnades pel Parlament Europeu i que han causat milions de morts".

També Vox va denunciar que la història del PCE és "de violència, odi i totalitarisme" contra tots els espanyols, "inclosos els d'esquerres". Per això, creu que el millor homenatge seria "que els joves coneguen el seu passat criminal i genocida sense manipulacions" i proposa com a alternativa que el segell recorde el 86é aniversari de la matança de Paracuellos.

Per la seua banda, Ciutadans va exigir la dimissió del president de Correus, ja que creu que commemorar el segle de vida del PCE "és commemorar l'odi, el crim i la misèria". "Contravé, a més, la resolució europea del 2019 sobre el comunisme i el nazisme. Taca la imatge d'Espanya i és una vergonya", avisaren els taronges.

També et pot interessar

stats