La jutgessa Lamela pren possessió de la seua plaça en el Tribunal Suprem

Juntament amb Ana Ferrer i Susana Polo, ja són tres les dones en la sala penal de l'alt tribunal.

Carmen Lamela prenent possessió de la seua plaça
Carmen Lamela prenent possessió de la seua plaça / Rodrigo Jiménez (Efe)

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, instructora de la causa per agressió a guàrdies civils a Altsasu (Navarra), i que va processar per sedició el major Josep Lluís Trapero, ha prés possessió aquest dilluns de la seua plaça en la sala segona del Tribunal Suprem.

A més de Lamela, aquest dilluns també han pres possessió dels seus càrrecs els altres dos magistrats que van ser designats per a la sala penal el passat 24 de juliol, Eduardo Porres i Susana Polo.

Amb l'entrada d'aquesta última i la de Lamela, ja són tres les dones en una sala ocupada únicament per homes fins al 2014, quan va prendre possessió la pionera Ana Ferrer.

Lamela, que va obtindre 13 dels 21 vots del Ple del Consell General del Poder Judicial, passarà a ocupar la plaça que ostentava l'exfiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que va morir el passat mes de novembre durant un viatge de treball a l'Argentina.

La jutgessa ha instruït la causa que segueix en l'Audiència Nacional contra l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i contra altres tres processats més per delictes d'organització criminal i sedició.

Va ser la primera magistrada que va començar a instruir la causa contra els polítics independentistes catalans i els màxims dirigents de les entitats sobiranistes per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, abans que aquesta passara a ser competència del magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

També et pot interessar

stats