La jutgessa que investiga l’accident de metro processa Gracia i set exdirectius de FGV

L’associació de víctimes assegura que aquesta decisió els acosta cada vegada més a fer justícia.

La jutgessa que investiga l’accident de metro processa Gracia i set exdirectius de FGV
La jutgessa que investiga l’accident de metro processa Gracia i set exdirectius de FGV

Nieves Molina, del jurat d'instrucció número 21 de València, ha conclòs la investigació sobre l'accident de la línia 1 de Metrovalencia del 3 de juliol del 2006 i ha processat l’exgerent de Ferrocarils de la Generalitat Valenciana (FGV) Marisa Gracia i set directius de l'empresa en aquell moment.

La resolució, que encara no és ferma, ja que encara s’hi pot presentar recurs, obri el termini de deu dies perquè el fiscal i les acusacions personades en sol·liciten el sobreseïment o l'obertura de juí oral amb la presentació del corresponent escrit d'acusació.

En la resolució, la jutgessa es refereix al contingut de l’orde de l'Audiència de València del mes de febrer d'enguany que va ordenar reobrir per tercera vegada la investigació de l'accident, que ella mateixa havia arxivat diverses vegades, perquè entenia que hi podia haver indicis de delicte en l'accident.

Davant d’aquesta orde de reobertura i de cridar a declarar com a investigats els directius per part de l'Audiència, la jutgessa assenyala que "irremeiablement" no pot atendre les peticions de sobreseïment que han sol·licitat les parts.

A més de Marisa Gracia, entre els investigats es troben els exdirectius d'aquesta empresa pública Juan José Gimeno Barberá, Vicente Antonio Contreras Bornez, Manuel Sansano Muñoz, Francisco García Sigüenza, Sebastián Argente Cuesta, Luis Miguel Domingo Alepuz i Salvador Orts Pardo. 

La resolució detalla que queda exclòs de declarar el cap de tallers, que no era membre del Comité de Seguretat, encara que en la part dispositiva de l’orde de l'Audiència sí que s'acorda que se l’escolte en declaració com a investigat.

L’associació de víctimes celebra la decisió

La presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, ha qualificat de “molt positiva" que s’haja donat per conclosa la investigació i s’haja processat Gracia i set exdirectius de l'empresa. “Estem molt contents que per fi arribe aquest pas en la instrucció, ens acosta cada vegada més a fer justícia", ha declarat.

"L'orde de l'Audiència Provincial no deixava dubte sobre que la instrucció havia d'acabar en juí oral" i sobre que "hi havia indicis de delicte comés per les persones imputades, entre elles Marisa Gracia i la resta de directius", ha afegit.

Garrote ha insistit en la importància que els processaments "s’asseguen en la banqueta" i "donen explicacions", "independentment del resultat del juí". Per això s'ha mostrat "molt esperançada" d'estar "més prop del juí".

També et pot interessar

stats