La jutgessa imposa una fiança de cinc milions als set investigats per brot de listeriosi

Entre ells figuren l'empresa Magrudis i els seus responsables, dos dels quals continuen a la presó.

La Guàrdia Civil trasllada als calabossos el gerent de Magrudis, José Antonio Marín, en una imatge d'arxiu
La Guàrdia Civil trasllada als calabossos el gerent de Magrudis, José Antonio Marín, en una imatge d'arxiu / María José López (Europa Press)

La titular del jutjat d'instrucció número 10 de Sevilla, que investiga el brot de listeriosi de l'estiu passat, ha imposat una fiança de cinc milions d'euros a set dels investigats pel cas. Entre els investigats estan l'empresa Magrudis i els principals responsables, dos dels quals, José Antonio Marín Ponce i el seu fill Sandro, continuen en presó provisional des de setembre de 2019.

Els altres investigats citats per la magistrada són un altre fill, la dona i la cunyada de Marín, i la mercantil Elaborados Cárnicos Mario. En el cas que no puguen afrontar la fiança procediran a embargar els béns.

La Fiscalia de Sevilla va sol·licitar una fiança d'un milió d'euros, mentre que l'associació de consumidors Facua, personada com a acusació particular, va reclamar un milió i mig, igual com les defenses de nou perjudicats. Per la seua banda, la Junta d'Andalusia va xifrar el cost sanitari del brot en 3,4 milions d'euros.

Quatre homicidis i sis delictes d'avortament per imprudència

Segons la jutgessa, els fets que els atribueix són constitutius d'un delicte contra la salut pública en la modalitat de frau alimentari, quatre homicidis per imprudència i sis delictes d'avortament per imprudència, a més de delictes de lesions per imprudència "el nombre exacte de la qual encara està per determinar".

L'objectiu d'aquesta mesura cautelar és "assegurar els efectes econòmics del procés penal i les obligacions de reparar i indemnitzar els efectes del delicte" durant la tramitació de la causa, que ja ha sigut declarada complexa.

Tant la Fiscalia com la resta de parts poden presentar un recurs de reforma i, subsidiàriament, un d'apel·lació contra la decisió de la magistrada, en el termini de tres dies.

També et pot interessar

stats