La jutgessa de guàrdia decreta presó provisional per al detingut per la mort de Marta Calvo

Jorge Ignacio Palma s'ha acollit, per recomanació del seu advocat, al dret a no declarar i ha sigut traslladat a la presó de Picassent.

VÍDEO | La jutgessa de guàrdia decreta presó provisional per al detingut per la mort de Marta Calvo

La jutgessa de guàrdia ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per la desaparició de Marta Calvo, la jove d'Estivella (Camp de Morvedre) de qui no es tenen notícies des del 7 de novembre. Per consell del seu advocat, Jorge Ignacio Palma s'ha acollit al seu dret de no declarar davant el jutjat d'instrucció número 2, que és el que està de guàrdia, perquè ho farà directament davant del jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira, encarregat de la instrucció del cas.

El presumpte autor de la mort de Marta Calvo, que ha arribat al jutjat d'Alzira passat el migdia en un furgó de la Guàrdia Civil, i ja ha ingressat a la presó de Picassent.

Queda saber si, quan finalment declare, ratifica davant el jutge el que ha dit als investigadors: que la jove va morir de manera accidental durant una festa de sexe i cocaïna. En el seu relat, el jove colombià de 37 anys, també assegura que es va espantar perquè Marta va començar a tindre convulsions i va morir. Nega, per tant, haver-la assassinada.

Els investigadors creuen que podria tractar-se d'una estratègia de defensa dissenyada pel seu advocat, un penalista que defén amb freqüència acusats per narcotràfic i organització criminal. Esquarterar un cos, tot i ser una brutalitat, no està tipificat com a delicte, ja que, si no hi ha homicidi, és només una infracció administrativa. Trobar el cos de la jove d'Estivella és l'única prova que donaria un gir a la investigació.

Restes repartides per diversos contenidors

Jorge Ignacio Palma es va entregar dimecres de matinada a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent (Ribera Alta), localitat pròxima a Manuel, on va confessar que havia esquarterat el cos de la jove i havia tirat les seues restes en diversos contenedors de Manuel, Carcaixent i Silla. Des d’aleshores ha estat detingut per la Guàrdia Civil, i dijous va ser traslladat a la comandància de Patraix, a València, on ha passat dues nits.

Nacho, com li diuen els amics i familars, ja va ser investigat el passat mes d'abril per la mort d'una prostituta en un prostíbul de València. Aquesta jove va morir a l'hospital La Fe una setmana després d'entrar en coma per una reacció adversa a la cocaïna. L'últim home amb qui havia estat i amb qui havia consumit la droga i mantingut relacions sexuals era Jorge Ignacio.

Ara, el detingut vol convéncer els agents que a Marta Calvo li ha passat el mateix: que la jove va tindre convulsions mentre practicaven sexe i consumien cocaïna. Nacho és un habitual de la nit de València, on és conegut per la seua relació amb el tràfic de drogues. Ja va ser condemnat a Itàlia perquè li trobaren en el cotxe nou quilos d'estupefaents.

Mentrestant, no hi ha descans en la recerca de Marta. De moment, en cap de les plantes de residus que s'han escorcollat s'han trobat restes humanes. Aquest divendres està previst que regiren l'abocador de Dosaigües amb gossos ensinistrats.

Estivella, localitat natal de Marta, i Manuel, han celebrat aquest dijous concentracions de rebuig al crim i de suport a la família.

També et pot interessar

stats