La jutgessa ajorna a dissabte el veredicte del cas Sala per un defecte de forma

Ha citat les parts per a comunicar-los la incidència i demana al jurat que solucione diverses deficiències en l'acta abans que siga definitva.

La jutgessa ajorna a dissabte el veredicte del cas Sala per un defecte de forma
La jutgessa ajorna a dissabte el veredicte del cas Sala per un defecte de forma
09 de novembre 2019 - 00:55

La jutgessa del cas Sala, Francisca Bru, ha tornat el veredicte al jurat per un defecte de forma en l'acta. Els membres del tribunal popular han tancat un veredicte aquesta nit, però la magistrada els l'ha tornat perquè el revisen i solucionen diverses deficiències, de conformitat amb els articles 63 i 64 de la llei del jurat, segons ha informat en Twitter el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Per a informar d'aquesta incidència la presidenta del tribunal ha citat en audiència a última hora d'aquest divendres el fiscal, els advocats de la defensa i els de l'acusació particular.

El veredicte es coneixerà aquest dissabte, quan el jurat reprendrà les deliberacions. Les nou persones que l'integren (més les dues suplents) han de decidir si Miguel López, l'únic acusat, és culpable o no d'assassinar la viuda de l'expresident de la CAM, Mari Carmen Martínez.

La víctima va rebre dos trets al cap el 9 de desembre de 2016, dins del seu cotxe, al llavador del concessionari que aleshores regentava l’acusat. Miguel López, marit de la filla menor de Mari Carmen, s’enfronta a 24 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu i per tinença il·lícita d’armes.

El veredicte s'ha de basar en la resposta a dotze preguntes, consensuades prèviament entre les parts. D'una banda, l'acusació ha fet que el jurat es pronuncie sobre si Miguel López va ser l'autor dels tirs, si va posseir l'arma usada i que mai no van localitzar i si aquests dos tirs foren la causa directa de la mort de Mari Carmen Martínez. La defensa, per la seua banda, ha volgut que el jurat responga si podria haver sigut una altra persona la que va matar la víctima i si el mòbil del crim podria haver sigut un robatori. Durant les sessions del juí pràcticament no s'han aportat proves, però sí molts indicis.

Per a declarar culpable López, haurà de tindre el vot a favor de set dels membres i de cinc, en el cas de la innocència. En cas de no arribar a un veredicte en les primeres 48 hores, la jutgessa podrà prorrogar el termini 48 hores més. Si no hi ha acord abans de diumenge, la jutgessa haurà de donar-los un permís especial perquè trenquen el règim d'aïllament i vagen, escortats per la Policia, al col·legi electoral per a votar en les eleccions del 10N.

El juí del cas Sala, de gran interés mediàtic, s'ha allargat durant dèsset sessions en què han declarat més de trenta persones. El gendre de la víctima és l'únic acusat d'un cas que ha desvelat les desavinences familiars d'una de les cases més riques d'Alacant.

També et pot interessar