Els jutges i fiscals mantenen la vaga convocada per al 19 de novembre després de reunir-se amb Justícia

Els secretaris judicials també es mobilitzen aquest dimarts per a reclamar una adequació salarial.

Reunió de Justícia amb les associacions de jutges i fiscals
Reunió de Justícia amb les associacions de jutges i fiscals / Ministeri de Justícia

Les associacions de jutges i fiscals han confirmat la convocatòria de vaga per al pròxim dia 19 de novembre després de concloure sense èxit la reunió mantinguda aquest dilluns amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per a estudiar les seues demandes.

Durant la trobada, des de Justícia s'han recordat les iniciatives plantejades per a solucionar aquesta situació, com el compromís per a la derogació del 324 de la Llei d'Enjudiciament Criminal que mantenen paralitzada els grups de l'oposició, la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial que recupera drets socials per a jutges i fiscals, o la creació de 80 noves places de fiscal i 75 noves unitats judicials.

Igualment, en matèria salarial, el ministeri ha reiterat la seua proposta que les seues condicions retributives s'emmarquen en el II Acord Govern-Sindicats per a la millora de l'ocupació pública i les condicions de treball, que afecta a tots els funcionaris de l'Administració General de l'Estat. 

Delgado ha manifestat davant les associacions de jutges i fiscals que no comparteix els motius pels quals han decidit convocar la vaga, ja que, segons ella, el seu equip només porta al capdavant d'aquest ministeri cinc mesos.

Malgrat aquestes afirmacions, els col·lectius convocants de la vaga han insistit en la seua necessitat de tenir un marc salarial diferenciat respecte de la resta de la funció pública.

Davant la intenció de mantenir la jornada de vaga, Justícia ha comunicat a les associacions convocants que descomptarà el salari corresponent a la jornada de vaga a tots aquells jutges i fiscals que acudisquen a la convocatòria. El ministeri també ha avançat que enviarà una comunicació oficial al Consell General del Poder Judicial i a la Fiscalia General de l'Estat per a proposar-los que establisquen els serveis mínims per a la jornada.

No és la primera vaga que realitzen els jutges i fiscals enguany, ja que el maig passat ja van parar per criticar “l’incompliment i falta d'atenció” per part de l'anterior gabinet ministerial dirigit per Rafael Catalá. Un atur general en el qual va participar l'actual ministra.

Mobilització dels secretaris judicials

D'altra banda, el Ministeri de Justícia també afronta una altra mobilització, la dels lletrats de l'Administració de Justícia, que faran un atur parcial aquest dimarts, entre les 10.00 hores i les 12.00 hores, per a reclamar una adequació salarial a l'increment exponencial de funcions i responsabilitats assumides des de l'any 2009.

També et pot interessar

stats