Dos jutges d'Alacant obliguen a vacunar dos ancians incapacitats

Els familiars i cuidadors s'oposaven a posar-los les dosis de la vacuna.

Una sanitària extrau la vacuna de la Covid-19
Una sanitària extrau la vacuna de la Covid-19 / Europa Press
26 de gener 2021 - 15:07

Dos jutjats d'Alacant han obligat per primera vegada a la Comunitat Valenciana a vacunar contra la Covid-19 dos ancians incapacitats malgrat l'oposició de familiars i cuidadors. L'orde d'aquestes institucions s’ha justificat perquè ha de prevaldre la salut abans que el que demanen els familiars.

Així, les resolucions han seguit les mateixes pautes dictades per un jutjat de Santiago de Compostel·la el mes passat que va ordenar immunitzar una dona, a pesar de l'oposició de la filla, després d'un informe forense favorable.

En aquest moment, a la província de Castelló també hi ha obertes tres diligències processals pel mateix motiu que estan pendents de resolució judicial.

Segons ha explicat la fiscal coordinadora de la secció civil, en els últims 15 dies, els morts residents han sigut 230. “Això és incontrolable. Han fallat totes les mesures de contingències i ja no hi ha qui pare tot això. Els protocols no estan funcionant bé”, ha lamentat.

Per eixe motiu, aquest panorama obligarà la Fiscalia a obrir noves diligències d'investigació preprocessals per a portar un control de les residències.

També et pot interessar

stats