Jutgen un home per intentar matar dos inquilins a Sant Vicent del Raspeig amb una explosió de gas

La Fiscalia relata que l'acusat va posar una bombona de butà a la porta de l'habitació dels arrendataris, va soltar el gas i el va projectar per davall

Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu
Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu

L'Audiència d'Alacant ha jutjat este dimarts un home acusat de dos delictes d'homicidi en grau de temptativa i un d'atemptat contra un agent de l'autoritat per intentar matar, provocant una explosió de gas, dos inquilins d'un habitatge seu a Sant Vicent del Raspeig. Els fets van ocórrer el 10 de maig del 2018, quan el processat, que havia tingut desavinences i enfrontaments previs amb els arrendataris, va posar una bombona de butà a la porta de l'habitació de les dos víctimes —que s'havien tancat per dins per seguretat—, va amollar el gas i el va projectar per davall de la porta, segons el relat mantingut per la Fiscalia.

No obstant això, l'encausat ha negat l'autoria dels fets i s'ha autoexculpat de tota responsabilitat. Per això la defensa ha sol·licitat la lliure absolució. La seua versió no ha pogut ser enfrontada amb el relat de les víctimes, ja que els dos inquilins no han comparegut en el juí —i, per tant, no han prestat declaració— per trobar-se en parador desconegut, sense que haja sigut possible localitzar-los.

Amb tot, el ministeri públic ha mantingut els termes de l'acusació inicial, en l'exposició del seu informe de conclusions finals, en considerar provat que el processat va actuar amb la intenció de matar els dos inquilins i que, per a això, va tractar de provocar una explosió mitjançant la propagació del gas. No obstant això, no ho va aconseguir, atés que un dels dos inquilins va obrir la finestra de l'habitació i es va ventilar.

Tot seguit, les víctimes van avisar la Guàrdia Civil, que va acudir a la casa per a detindre l'home. Durant la detenció, l'encausat va tindre una actitud agressiva, ofensiva, violenta i provocadora respecte dels agents, i va arribar a colpejar al pit un d'ells, segons ha ratificat la Fiscalia.

La Fiscalia sol·licita sis anys i sis mesos de presó per la comissió dels dos delictes d'homicidi intentat i el d'atemptat, amb la proposta alternativa que siga condemnat pel delicte de resistència, en el cas que no es considerara que haguera comés el d'atemptat. El juí ha quedat vist per a sentència.

També et pot interessar

stats