Jutgen un home per matar sa mare de 69 punyalades a Sant Vicent del Raspeig

El pare i la germana defenen que l'acusat tenia el crim planejat i demanen per a ell presó permanent revisable

Audiència d'Alacant
Façana de l'Audiència d'Alacant / À Punt NTC

L'acusat de matar sa mare de 69 punyalades amb dos ganivets de cuina el juny de 2020 a Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) havia planejat el crim i també volia posar fi a la vida del pare, segons l'acusació particular que ostenten el mateix progenitor i la germana del presumpte parricida.

Així ho ha assegurat als periodistes l'advocada que els representa, Carolina Maestre, abans del començament del juí amb jurat popular que acull l'Audiència Provincial d'Alacant des d'aquest dilluns. Aquesta part de l'acusació demanarà la presó permanent revisable per al suposat assassí mentre que la Fiscalia sol·licita 40 anys de presó. La defensa, per la seua banda, argumentarà que el jutjat va tindre un brot psicòtic per consum de drogues.

La lletrada del pare i la filla de la mare morta creu que "l'assassinat per part de Jorge va ser premeditat" i justifiquen la petició de la presó permanent revisable en el fet que va aprofitar la situació d'especial vulnerabilitat de la mare, que era major i vivia "espantada i coaccionada" pel comportament del fill durant molt de temps.

L'advocada ha afegit que tenen constància que l'acusat planejava el crim des de feia temps i que no va ser un brot psicòtic ni un acte sobtat, ja que va esperar a "trobar el moment perfecte per a cometre'l" quan estava "sola la mare, i el pare fora" del domicili. A més, s'ha referit a l'intent d'assassinat posterior del pare, al qual va assestar tres punyalades abans de fugir per la presència d'una veïna.

Els fets van ocórrer el 4 de juny de 2020 en el domicili familiar de Sant Vicent del Raspeig. Segons el relat de la Fiscalia, el processat va usar dos ganivets de cuina per a apunyalar, en primer lloc, la mare, assestant-li fins a 69 incisions aprofitant que la víctima estava prostrada en el sofà mentre veia la televisió.

Després, l'acusat va ocultar el cos de la dona i va esperar a casa la tornada del pare. Quan ell va arribar al domicili, va tractar de distraure'l donant-li conversa fins que va aconseguir que li donara l'esquena i, en aquell moment, també va començar a apunyalar-lo. Li va causar fins a tres ferides greus per les quals va haver de ser hospitalitzat. La intervenció d'una veïna en auxili del pare va provocar que l'acusat abandonara l'habitatge, pujara al seu vehicle i fugira en direcció a Alacant, on el va detindre la Policia Nacional.

La vista oral té lloc a l'Audiència Provincial d'Alacant fins dijous, quan s'iniciarà la deliberació del jurat per a dictar un veredicte.

També et pot interessar

stats