Jutgen un exdirectiu bancari d’Alacant acusat de saquejar comptes de clients morts

La Fiscalia l’acusa d'haver comés un frau per una quantia total que estima en 293.700 euros

Audència Provincial d'Alacant
Imatge d'arxiu de l'Audència Provincial d'Alacant / Arxiu

L'Audiència d'Alacant té previst jutjar dimecres l'antic director de dues sucursals bancàries en la ciutat, a qui la Fiscalia acusa d'haver comés un frau per una quantia total que estima en 293.700 euros per haver saquejat, presumptament, els comptes de clients d'avançada edat, la majoria d'ells ja morts.

El ministeri públic sol·licita per al processament una pena de huit anys de presó i una multa per delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs amb un altre continuat d'estafa, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El fiscal sosté en el seu escrit d'acusació que l'exdirectiu localitzava comptes de clients d'avançada edat, la majoria d'ells ja morts, per a apropiar-se dels seus fons, donant en el seu cas de baixa les persones autoritzades en aquests comptes. Després buscava en la base de dades del banc clients amb noms similars, treia els seus DNI i els afegia a la informació dels comptes que pretenia saquejar.

Així mateix, segons la Fiscalia, modificava dades de contacte com el domicili. D'aquesta manera, sempre segons la versió acusatòria, emetia llibretes noves, les activava, suplantava les signatures dels clients i feia reintegraments en efectiu en la seua mateixa oficina.

També et pot interessar

stats