Jutgen un empresari per intentar subornar l'exalcalde de Poble Nou de Benitatxell

L'Audiència d'Alacant repeteix el juí per una fallida en les gravacions.

Jutgen un empresari per intentar subornar l\'exalcalde de Poble Nou de Benitatxell
Jutgen un empresari per intentar subornar l'exalcalde de Poble Nou de Benitatxell

L'Audiència d'Alacant repeteix aquest dimarts el juí en què es va condemnar un empresari de Poble Nou de Benitatxell per intentar subornar l'alcalde, Josep Femenía, per una fallida en les gravacions.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va donar la raó a l'advocat de l'acusat, que va al·legar errades en el procés de gravacions. Així, va anul·lar la vista primera, que va tindre lloc fa més d'un any a l'Audiència d'Alacant. Aleshores un jurat popular va declarar culpable l'empresari i el van condemnar a dos anys de presó i una multa de 5.400 euros com a autor d'un delicte de suborn, encara que l'execució de la condemna va quedar en suspens.

Els fets tingueren lloc l'agost de 2014, quan el processat va acudir a una botiga que regentava l'alcalde per a parlar d'una gasolinera seua que l'Ajuntament havia enderrocat anys enrere per irregularitats urbanístiques. La sentència va declarar provat que l'empresari va oferir 50.000 euros a l'alcalde perquè agilitzara els tràmits de la reclamació que havia presentat contra l'Ajuntament arran la demolició de la gasolinera.

El fiscal sol·licita per al processat una pena de dos anys de presó per un presumpte delicte de suborn. La vista comença amb un jurat popular diferent i un altre magistrat.

També et pot interessar