Jutgen l'exseleccionador nacional d'atletisme per abusos sexuals a menors

El primer cas s'hauria produït entre 2010 i 2011, i el segon, el 2015.

Jutgen l\'exseleccionador nacional d\'atletisme per abusos sexuals a menors
Jutgen l'exseleccionador nacional d'atletisme per abusos sexuals a menors

L'exseleccionador nacional d'atletisme de proves combinades, Miguel Ángel Millán, s'enfronta a un procés judicial que comença aquest dimarts, per dos presumptes delictes d'abusos sexuals a menors.

Al judici, que se celebra a l'Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife, estan convocats 24 testimonis i 6 perits. Igualment, també hi ha una acusació particular personada en nom de les dues presumptes víctimes.

Les sis sessions previstes seran a porta tancada a petició de la Fiscalia, que manté que Millán es valia de la seua proximitat i ganes de progressar en l'atletisme dels joves als qui entrenava en un club de l'illa, per a, suposadament, cometre els abusos.

E primer cas s'hauria produït entre els anys 2010 i 2011, quan la víctima comptava amb entre 13 i 14 anys, situació que va cessar el març de 2013 amb el seu abandó de l'equip i la posterior denúncia davant la Policia Nacional, ja major d'edat, al juny de l'any passat. El segon cas, amb un mateix 'modus operandi', correspondria a 2015.

Millán fa un any que compleix presó provisional per risc de fugida i la Fiscalia demana 14 anys de presó, la seua inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i per a exercir el seu treball d'entrenador. També sol·licita la prohibició de desenvolupar activitats esportives amb menors d'edat i l'obligació de participar en un programa formatiu d'orientació sexual.

També et pot interessar

stats