Jutgen l’exregidora d’Esports d’Ibi per reservar viatges per a familiars i amics

També es jutja la presumpta contractació de coneguts de l’exregidora sense que es respectara el procediment públic.

L'exregidora d'Esports d'Ibi, Ana Sarabia, durant la sessió del judici d'aquest dilluns
L'exregidora d'Esports d'Ibi, Ana Sarabia, durant la sessió del judici d'aquest dilluns / À Punt NTC

El juí contra l’exregidora popular d’Ibi, Ana Sarabia, ha començat aquest matí. Sarabia es jutjada per, presumptament, reservar places en viatges i activitats per als seus familiars i amics que després no pagaven i contractar gent del seu entorn sense cap procediment públic. Les acusacions demanen per a l’exregidora d’Esports d’Ibi dos anys de presó i 12 d'inhabilitació pels delictes de prevaricació i negociacions prohibides als funcionaris.

Segons les acusacions, l’exregidora d’Ibi (Alcoià) va reservar places a Andorra o Santiago de Compostel·la, organitzats per l'ajuntament, així com activitats i cursos durant el 2005 i 2006 per als seus familiars i amics i aquests no van pagar per aquestes activitats. El viatge es finançava amb les aportacions de la resta de participants en el viatges i les quotes dels usuaris dels serveis municipals d'esports.

A més, segons ha declarat el gerent del poliesportiu en el judici, fins i tot van contractar el marit i el fill de l'edil com a organitzador i monitor dels viatges. El responsable del poliesportiu ha afirmat que les contractacions es feien a dit i que ella directament demanava diners de la caixa i després justificava les despeses d'uns viatges en els quals també participava ella.

“Portava la regidoria com sa casa, sense cap tipus de procediment ni acte administratiu”, puntualitzava José Sánchez, advocat de l’acusació particular.

Per la seua banda, l'interventor de l'Ajuntament d'Ibi ha declarat que estos diners no passaven per intervenció perquè no eren diners pressupostats pel consistori, sinó actuacions a banda. En canvi, el que sí hi ha enregistrat és un desquadrament dels comptes de 20.000 euros, que es van justificar anys després.

Segons l'advocat de la regidora, Enrique Botella, no hi ha justificació jurídica per al procediment i en el rerefons hi ha motivacions polítiques. “Precisament el fet que no hi ha una ordenança, com diu l’interventor, impedeix que siga un acte administratiu, una resolució i que hi haja el delicte de prevaricació”, aclaria a À Punt Notícies. Ana Sarabia, per la seua banda, ha declinat declarar.

També et pot interessar

stats