Jutgen l’expresident d’una coral de Quart de Poblet per abusar d’un dels xiquets

Després del cas de València, s’han produït noves denúncies en els jutjats de Sevilla, Requena i Dénia.

Com que es tracta d’un delicte comés per un espanyol en l’estranger, la competència és de l’Audiència Nacional
Com que es tracta d’un delicte comés per un espanyol en l’estranger, la competència és de l’Audiència Nacional / Europa Press

L’Audiència Nacional jutja aquest dilluns l’expresident d’una escola coral de Quart de Poblet, per al qual la Fiscalia demana 10 anys de presó per abusar d’un alumne en dues ocasions quan es trobaven a Àustria amb la resta de l’agrupació, formada per 47 menors d’entre 12 i 17 anys.

La Fiscalia considera els fets constitutius de delictes d’abús sexual amb superioritat, pels quals demana una pena de 5 anys de presó per cada cas d’abusos i 7 anys de llibertat vigilada en eixir de la presó. A més, reclama una pena d’inhabilitació especial per a professió o ofici que comporte contacte regular i directe amb menors d’edat per un temps superior en 5 anys al de durada de la condemna.

En el jutjat d’instrucció número 6 de València, que va tramitar la denúncia del menor abans de remetre’s a l’Audiència Nacional –ja que es tractava d’un delicte comés en l’estranger– es van interposar quatre denúncies més per abusos a menors. Les noves denúncies es van remetre a jutjats de Sevilla, Requena, Dénia i una altra vegada a l’Audiència Nacional, per un cas que suposadament va succeir a França.

Segons l’advocat de la víctima, Julio Merelo, el ‘modus operandi’ va ser “idèntic” en tots els casos, ja que “al principi es guanyava la confiança dels menors” i després aprofitava els viatges per a dur a terme els abusos.

També et pot interessar

stats