Jutgen l’exdirector de la gestió tributària de la Diputació d’Alacant per falsejar contractes

Manuel Bonilla va fraccionar els contractes entre 2016 i 2018, per un import de 81.000 euros, per a adjudicar-los a dos proveïdors que coneixia

Audiència d'Alacant
Edifici de l'Audiència d'Alacant, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant jutja aquest dimarts Manuel Bonilla, exdirector de SUMA, l'organisme de gestió tributària de la Diputació, per un presumpte delicte continuat de prevaricació. La Fiscalia demana per a ell 12 anys i un dia d'inhabilitació per a ocupar càrrecs que impliquen dirigir qualsevol corporació local o provincial.

El ministeri públic, en l’escrit de conclusions, sosté que l'acusat va fraccionar cinc contractes menors de manera artificiosa i indeguda entre els anys 2016 i 2018, per tal d'adjudicar-los a dues proveïdores que coneixia amb anterioritat. S’enjudicia el fet que Bonilla adjudicara aquests cinc contractes per separat, quan haurien d’haver-se licitat amb dos concursos oberts, als quals poguera presentar-se qualsevol empresa interessada.

Els contractes eren de 17.200 a 15.500 euros, encara que en conjunt van suposar vora 81.000 euros. Els contractes estaven relacionats amb l'assessorament i consultoria en recursos humans i en un dels casos, amb la producció, gestió i promoció publicitària.

També et pot interessar

stats