Jutgen Deliveroo per les condicions de treball dels 'riders'

L'empresa s'enfronta a una denúncia interposada per la Inspecció de Treball.

Jutgen Deliveroo per les condicions de treball dels \'riders\'
Jutgen Deliveroo per les condicions de treball dels 'riders'
31 de maig 2019 - 08:30

El jutjat social número 29 de Madrid celebra aquest divendres el judici que enfronta la Tresoreria General de la Seguretat Social amb l'empresa Deliveroo arran d'una denúncia interposada per la Inspecció de Treball, i en què hi ha citats més de 500 repartidors.

La vista intenta aclarir als tribunals si aquests treballadors han de ser assalariats i no treballadors autònoms de la multinacional britànica, tal com exposa la Inspecció de Treball. Aquesta determina que els repartidors estan sota una falsa aparença d'autònoms per compte propi per a encobrir una relació laboral ordinària.

En el cas de Barcelona, la Inspecció de Treball va imposar a l'empresa l'obligació de donar d'alta els repartidors en el règim general de la Seguretat Social i abonar 1,3 milions d'euros en concepte de quotes a la Seguretat Social no satisfetes.

L'empresa recalca que els riders són treballadors autònoms que veuen en Deliveroo una fórmula per a obtindre ingressos addicionals i que la flexibilitat que ofereixen és la principal raó per a col·laborar amb ells, com proven les 600 sol·licituds a la setmana que reben per a treballar com a repartidors.

Precisament, aquest dimecres, treballadors de l'empresa de repartiment a domicili Glovo es van concentrar a tot Espanya per a protestar per la mort d'un jove de l'empresa a Barcelona.

També et pot interessar

stats