Jutgen agents immobiliaris per falsificar nòmines per a obtindre crèdits

Enganyaven els bancs per a obtindre finançament i se’l repartien amb els clients que acceptaven demanar el préstec hipotecari.

Amb aquest procediment van aconseguir quatre crèdits per a comprar quatre immobles a València
Amb aquest procediment van aconseguir quatre crèdits per a comprar quatre immobles a València / Arxiu

L’Audiència de València jutja huit persones que van aconseguir crèdits hipotecaris per a comprar quatre pisos a la ciutat mitjançant la falsificació de nòmines i la interposició de clients ficticis als quals no els importava que els declararen morosos.

El fiscal demana penes de set anys de presó per als tres processats que suposadament dirigien aquesta xarxa pels seus coneixements de compravenda i arrendament d’immobles, i de quatre anys per als altres cinc que van col·laborar amb ells a canvi de part del crèdit hipotecari obtingut.

Els tres primers estan acusats de captar clients que no complien les condicions perquè els bancs els concediren crèdits i de manipular-los les nòmines, ni documentació per a enganyar els bancs i aconseguir finançament. 

Els clients no tenien béns i no els preocupava que els embargaren

Ho feien amb connivència amb els clients, als quals anomenaven artistes. Aquests no estaven interessats realment en l’adquisició d’habitatges, sinó a obtindre part dels diners que l’entitat bancària lliurava en concepte de préstec hipotecari.

Encara que eren conscients de l’endeutament en el qual incorrien, “mai van tindre un propòsit seriós de pagar el préstec que rebien, assumint la possibilitat de l’embargament, cosa que tampoc els importava perquè no tenien béns”.

Amb aquest procediment van aconseguir tres crèdits de Ruralcaixa i un de Banesto per a comprar quatre immobles a València per valor de 99.000, 82.000, 83.000 i 108.000 euros, respectivament.

També et pot interessar

stats