El jutge que va suspendre el permís per a exhumar Franco s'aparta momentàniament del cas després de ser recusat

El govern espanyol el va recusar per un article que va escriure en 2007 en què s'oposava a la llei de memòria històrica.

El jutge que va suspendre el permís per a exhumar Franco s\'aparta momentàniament del cas després de ser recusat
El jutge que va suspendre el permís per a exhumar Franco s'aparta momentàniament del cas després de ser recusat

El magistrat José Yusty, que fa unes setmanes va suspendre cautelarment el permís d'obres per a exhumar les restes del dictador Francisco Franco de la basílica del Valle de los Caídos ha paralitzat la seua activitat judicial després que l'Advocacia de l'Estat haja plantejat un incident de recusació contra ell.

El govern espanyol ha presentat la recusació per un article que Yusty va escriure l'any 2007 en què s'oposava a la llei de memòria històrica i afirmava que era "una maldat de Zapatero i del socialnacionalisme". L'Advocacia de l'Estat entén que se l’ha d'apartar del procediment en què va acordar suspendre cautelarment l'informe tècnic de l'Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial que concedia permís d'obres per a desenterrar el dictador. 

Justy encapçala el jutjat contenciós administratiu número 3 de Madrid. Després d'haver rebut l'escrit de recusació, ha suspés l'activitat judicial, d'acord amb el que marca la llei per a aquestes situacions. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid haurà de nomenar ara un instructor perquè estudie aquesta recusació. 

Pel que fa al procediment judicial obert per la família Franco per a paralitzar l'exhumació que fins ara havia dirigit Justy, el cas passarà a mans del titular del jutjat contenciós administratiu número 4 de Madrid, Carlos Gómez Iglesias.

També et pot interessar

stats