El jutge imputa a set membres de la cúpula d’iDental

Els atribueix 24 delictes contra la Seguretat Social pels impagaments, que van causar un perjudici de 23,6 milions a les arques públiques.

Una clínica d'iDental en una imatge d'arxiu
Una clínica d'iDental en una imatge d'arxiu

El jutge del cas iDental seurà al banc dels acusats set integrants de l’antiga cúpula d’aquest grup odontològic. Els atribueix 24 delictes contra la Seguretat Social pels impagaments del grup iDental i de l’Instituts Odontològic Associats, els quals van causar un perjudici de 23,6 milions a les arques públiques. Aquests delictes es jutjaran en una peça separada de la causa.

Els set acusats són els primers administradors del grup, Vicente Castañer i Antonio Javier García Pellicer; els propietaris posteriors, Luis Sans Huecas i els germans José María Garrido López i Juan Garrido López, així com les altres dues persones que van col·laborar amb ells, José Luis González i Domingo Bejarano Calabuig.

Elevades finances

En la decisió, el jutge els exigeix fiances per a cobrir les responsabilitats pecuniàries de poc més de dos milions d’euros per als responsables de la primera etapa del grup, de 30 milions per a Sans i els germans Garrido, així com una fiança de 27 milions a González, mentre que a Bejarano li la deixa en 2,1 milions.

A més, en concepte de responsabilitat civil, el jutge imposa a Sans i als germans Garrido el pagament conjunt d’altres tres quantitats que sumen altres 30 milions d’euros pel deute acumulat en la Seguretat Social.

Aquesta peça de la macrocausa aborda els delictes d’estafa, apropiació indeguda, falsedat, administració fraudulenta, alçament de béns, blanqueig, lesions i contra la salut pública.

També et pot interessar

stats