El jutge del cas Cursach ordena la devolució dels mòbils als periodistes

La confiscació del material ha provocat les últimes setmanes una àmplia crítica d'associacions de periodistes a Europa.

El jutge del cas Cursach ordena la devolució dels mòbils als periodistes
El jutge del cas Cursach ordena la devolució dels mòbils als periodistes

El jutge instructor del cas Cursach, Miguel Florit, ha ordenat la devolució dels telèfons mòbils i del material informàtic requisat a dos periodistes de Diari de Mallorca i Europa Press . La Policia va confiscar el material, l’11 de desembre, amb la intenció d'esbrinar l'origen d’algunes informacions que van publicar sobre aquest cas.

Els dos periodistes han sigut requerits via telefònica perquè recuperen els seus mòbils, si bé la defensa que els representa sol·licita que la resolució "es notifique degudament" amb indicació de dia i hora per a la devolució.

En un escrit amb data de hui, la defensa dels periodistes demana que se'ls informe per escrit on han estat depositats aquests mòbils i ordinadors, quines persones hi han tingut accés i quina inspecció, escorcoll, còpia o manipulació s'ha dut a terme. "En cas que s'hagen extret, copiat i examinat dades d'aquests dispositius", es requereix que se'ls informe per escrit de les dades extretes, copiades, examinades i el lloc d'emmagatzematge.

En el cas Cursach s'investiga, entre altres assumptes, una presumpta trama de connivència entre responsables de discoteques i locals d'oci i policies locals de Palma i Calvià per a afavorir els negocis de l'empresari Bartolomé Cursach. El dia 18 de desembre la Policia Nacional va detindre un inspector, responsable de la investigació d'aquesta presumpta trama de corrupció, i un altre agent que havia intervingut en el cas. A tots dos els acusen de revelació continuada de secrets en el cas Cursach. 

També et pot interessar

stats