El jutge arxiva la investigació contra Tous perquè no hi aprecia indicis de delicte

Descarta qualsevol possible estafa en la comercialització de les joies d'or i plata i considera que estan "emparades per llei".

Foto cedida per Consujoya d'una peça de Tous analitzada
Foto cedida per Consujoya d'una peça de Tous analitzada

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat la investigació oberta contra la joiera catalana Tous en no trobar en els fets denunciats per la Fiscalia indicis d'infracció criminal.

L'arxivment arriba després que Pedraz citara dimecres, en qualitat de persones jurídiques investigades, Tous i Applus Laboratories per a estudiar la possible afectació d'un nombre molt important de productes presumptament posats en el mercat amb publicitat enganyosa o fraudulenta, en concret prop de quatre milions de peces.

Ara, el magistrat descarta qualsevol possible estafa en la comercialització de les joies d'or i plata, ja que considera que "estarien emparades per la llei" com a metalls preciosos. En un acte conegut aquest dilluns, el titular del jutjat central d'instrucció número 1 nega que Tous enganyara els compradors, ja que en cap moment es diu que compre plata massissa.

Tampoc consta que el consumidor "compre la peça pensant que és massissa i així li ho haja fet saber el venedor", prossegueix Pedraz.

També et pot interessar

stats