El jutge anul·la una resolució de la Generalitat per estar en valencià quan la demandant s'hi havia dirigit en castellà

Considera "nul de ple dret" tot l'expedient de classificació del seu lloc de treball, "en haver imposat l'administració unilateralment la llengua valenciana"

Palau de Justícia d'Alacant
Palau de Justícia d'Alacant / Arxiu

El jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant ha anul·lat una resolució d'octubre de 2019 de la Conselleria de Justícia per estar dictada només en valencià, quan la ciutadana que s'havia dirigit sempre en castellà a l'administració.

A més d'anul·lar aquesta resolució, el jutge estima el recurs de la demandant en tota la seua extensió. Així, reconeix el seu dret al fet que es reclassifique el seu lloc de treball –que ella havia impugnat davant la Conselleria– i imposa el cost de les costes processals a l'administració, amb un màxim de 500.000 euros.

La demandant va impugnar una resolució de la Conselleria de Justícia en la qual es desestimava un recurs anterior contra la modificació de la classificació del seu lloc de treball com a auxiliar d'infermeria.

El jutge considera "nul de ple dret" tot l'expedient tramitat, "en haver imposat l'administració unilateralment la llengua valenciana, sense respectar l'opció per la llengua castellana utilitzada pel ciutadà".

Insisteix la sentència que "l'ús de la llengua valenciana per qualsevol administració situada la Comunitat Valenciana és perfectament legítim. De fet, aquest mateix jutjat ha dictat diverses sentències en valencià quan així ho han sol·licitat de comú acord les parts litigants".

El jutge recalca en la seua sentència que "el que ja no és tan clar és que quan un ciutadà es dirigeix repetides vegades a una administració en llengua castellana reba com a única resposta una contestació donada en una altra llengua que no és la triada pel ciutadà".

Aquesta actuació administrativa, recorda l'instructor, "l'ha declarada inconstitucional i nul·la el Tribunal Constitucional i també el Tribunal Suprem i el TSJ a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats